Politiet jaktet uskyldige ungdommer med helikopter i Mjøndalen

Politiet var tilstede i både lufta og på bakken i Mjøndalen i forbindelse med melding om aggressive ungdommer og vold mot en bussjåfør lørdag kveld. De mistenkte hadde imidlertid ingen ting med saken å gjøre.

Publisert Sist oppdatert

MJØNDALEN: Politiet gikk ut med informasjon knyttet til to hendelser i Mjøndalen som ble satt i sammenheng ved 21.30-tiden lørdag. Det ene var melding om vold mot en bussjåfør i Mjøndalen noe tidligere på kvelden. Ifølge politiet skal to personer ha slått bussjåføren.

Det andre var melding fra den samme bussjåføren noe senere, om det han mente var de skyldige gjerningspersonene, og som ble beskrevet som aggressive ungdommer.

Politiet satte dermed inn både helikopter og patruljer på bakken i jakten på ungdommene, og politihelikopteret sirklet over Mjøndalen sentrum i omlag en halvtimes tid før patruljene omsider fikk lokalisert ungdommene det var snakk om.

Etter å ha kontrollert ungdommene viste det seg at disse ikke hadde noen befatning med hendelsen tdligere på kvelden og ikke hadde gjort noe galt i det hele tatt. De ble derfor dimittert og helikopteret sendt videre på andre oppdrag.

Politiet beskriver det hele som en misforståelse overfor DRM24.

- Vi har en formening om hvem som står bak volden mot bussjåføren, men har ikke snakket med de foreløpig. Vi kan ikke si så mye mer om omstendighetene rundt dette foreløpig. Bussjåføren ble ikke skadet og kunne fortsette ruten sin, uttaler operasjonssentralen til DRM24.

Ifølge politiet skal det imidlertid ikke være mistanke om ran, ransforsøk eller noe i den retningen. Det skal ha vært unge personer som også har angrepet bussjåføren. Det var en sivil politipatrulje på bussterminalen i Mjøndalen da DRM24 ankom stedet ved 2200-tiden, men politiet avsluttet da det operative på stedet, og saken går isteden over i etterforskningsporet.

Powered by Labrador CMS