ÅSTEDET: Politiet undersøker åstedet for den dramatiske pågripelsen.
ÅSTEDET: Politiet undersøker åstedet for den dramatiske pågripelsen.

Politiet måtte fyre av varsel­skudd - knivmann skadet

Politipatrulje angrepet med kniv i Lierbyen mandag kveld. Mann i 30-åra pågrepet.

Publisert Sist oppdatert

LIER: Politiet bisto ambulanse på en såkalt velferdssjekk knyttet til gjerningsmannen på en adresse i Fosskvartalet da hendelsen oppstod klokken 18.00.

- Patruljen ble truet og angrepet av med kniv. Patruljen måtte til slutt skyte varselskudd, uttalte operasjonssentralen kort tid etter hendelsen.

Ingen andre enn gjerningspersonen, en lokal mann i 30-åra, skal være skadet. Politiet betegner mannen som lettere skadet.

- Vi har sperret av hele området og etterforsker hendelsen blant annet ved å ta vitneavhør og undersøker hans leilighet, opplyser politiet.

Mannen blir betegnet som «i beskjeden grad kjent av politiet».

Skadet under dramatisk pågripelse

Ifølge operasjonssentralen ble mannen skadet under pågripelsen. Mannen skal imidlertid ikke ha blitt truffet av politiets varselskudd.

- Politiet benyttet pepperspray han ble eksponert for, og det ble også benyttet politihund og batong. Det var en dramatisk pågripelse, sier operasjonsleder Trond Egil Groth i polititet til DRM24
.

Politiets innsatsleder på stedet opplyser også at politiet brukte kjøretøy for å forsøke å stoppe mannen. Ifølge Groth fremstod mannen som «svært aggressiv».

- Han hogg etter politiet med kniv, og stakk også hull på dekk på politibiler, sier Groth til DRM24.

Kulehull i rute

Groth bekrefter at politiet skal ha avfyrt flere skudd, men vil foreløpig ikke kommentere hvor mange eller i hvilken retning.

Etter hva DRM24 erfarer skal det imidlertid være kulehull i både en boligfasade og et vindu i området.

FINKJEMMET OMRÅDET: Politiet leter etter det som antas å være tomhylser og andre bevis.
FINKJEMMET OMRÅDET: Politiet leter etter det som antas å være tomhylser og andre bevis.

Ifølge et øyenvitne VG har snakket med avfyrte politiet flere skudd i bakken.

- Vi så at han gikk mot politiet med en kniv, så begynte han å stikke hull på dekkene til politibilen. Så kom politiet etter ham. Samtidig kom det flere og flere politibiler. Han stakk hull på dekkene på de fleste som kom. Det var veldig kaotisk. Han fulgte etter politiet, så det virker som det var litt panikk fra politiets side. Jeg så at de skjøt flere skudd i bakken, sier vedkommende.

HAR DU BILDER ELLER VIDEO FRA HENDELSEN? SEND TIL OSS PÅ FACEBOOK ELLER TIPS@DRM24.NO.

Powered by Labrador CMS