Satt fastklemt etter kollisjon med buss - mann i 50-åra fraktet Ullevaal

Alvorlig trafikkulykke ved Damtjern i Lier onsdag ettermiddag.

Publisert Sist oppdatert

LIER: Nødetatene rykket ut til melding om hendelsen ved 14.50-tiden. Veien ble raskt sperret på stedet etter det politiet beskriver som en alvorlig ulykke mellom personbil og buss.

En mann i 50-åra skal ha blitt fastklemt etter ulykken, og det ble rekvirert luftambulanse til stedet. Mannen skal imidlertid ha blitt fraktet Ullevaal sykehus i ambulanse etter å ha blitt frigjort. Ifølge politiet er skadeomfanget foreløpig uavklart, men mannen skal ha vært bevisst.

Bussen skal ifølge Brakar ha vært tom da krasjen skjedde, og det er ikke meldt om personskader på bussjåføren. 

-  Det fremstår som bussen har kjørt opp bakken, og at personbilen som var på vei ned har kommet over i motgående kjøreretning i en sving. Det er glatt på ulykkesstedet, uttaler politiet om hendelsesforløpet.

Sperret i flere timer  

- Veien forblir stengt en periode på ulykkesstedet. Det er fordi vi er i dialog med Statens Vegvesens Ulykkesgruppe, både fordi det er et tungt kjøretøy involvert, og fordi skadeomfanget er foreløpig uavklart, uttalte operasjonsleder Espen Reite i politiet til DRM24 ved 16.00-tiden.

Ved 16.20-tiden meldte politiet at bilberging var iverksatt og at trafikken kunne passere i ett kjørefelt. Berging av bussen forventes å være ferdig tidligst ved 17.30-tiden.

Omkjøring er via E18, og ifølge Brakar fører også hendelsen til at det blir innstilte avganger på bussrutene som kjører Gamle Lierbakkene.

Powered by Labrador CMS