MISTENKER HØY FART: En gammel sportsbil av typen Ford Sierra RS Cosworth ble forlatt på ulykkesstedet med skader i fronten.

Stakk fra stedet etter kollisjon i høy hastighet

En spesiell bil med flere hundre hestekrefter kolliderte med en av hjemmesykepleiens nye biler på Lerberg torsdag kveld. Føreren og to passasjerer stakk fra stedet.

Publisert Sist oppdatert

ØVRE EIKER: Det var like før 21.30 Kristi Himmelfartsdag at to biler kolliderte front mot front i krysset mellom Østre Brugate – Skolebakken og Lerbergveien.

Ulykken skjedde da en kvinnelig ansatt i hjemmesykepleien i Øvre Eiker skulle kjøre ut etter endt runde, skriver Eikernytt.no.

Så ingen fra krysset - så smalt det

Den kvinnelige føreren har forklart både til politiet og til Eikernytt at hun sjekket nøye om det kom noen biler før hun kjørte ut.

Da hun var i ferd med å svinge ut og til venstre ned Skolebakken, smalt det.

Forden skal ifølge henne ha kommet i en vanvittig fart, som gjorde at hun ikke rakk å reagere. Lengden på bremsesporene på stedet tyder også på en meget høy hastighet.

Stakk av

Da hun skulle skrive ut skademelding, stakk føreren av Forden fra stedet sammen med sine to passasjerer. Men politiet vet hvem som kjørte bilen, som sies å være spesielt verdifull til en gammel bil å være. Her snakker vi om salgsverdi på kanskje over en halv million.

Eier og sjåfør skal være samme person og vedkommende er godt kjent av politiet fra før. Det ble derfor satt i gang et søk etter mannen torsdag kveld, men så langt er det uvisst om han er funnet.

Ifølge politiet på stedet, skal mannen i slutten av 30-årene, ha kjørt «gris» i sentrum litt tidligere på kvelden og at de har sikret seg videobevis på dette.

LANGE BREMSESPOR: Sporene forteller også litt om hastigheten på stedet, hvor det er 50-sone. Fords Cosworth-modeller fra 80- og 90-tallet har nærmest legendestatus i streetracing-miljøet, og ble blant annet forbundet med Tveitagjengen, som i sin tid brukte bilene som rambukk under diverse sjokkbrekk. Bilene hadde originalt litt over 200 hestekrefter, men det er ikke unormalt at dette mangedobles.

Preget

Den ansatte i hjemmesykepleien ble ikke fysisk skadet, men var sterkt preget etter kollisjoner. Hun fikk hjelp av ledelsen i hjemmesykepleien og ble tatt hånd om. Bilen var ikke kjørbar og ble satt igjen på stedet.

Politiets patrulje opplyser at de ikke velger å beslaglegge førerkortet til den kvinnelige ansatte i hjemmesykepleien da farten til Forden kan ha en avgjørende faktor for skyldspørsmålet. Men rent teknisk sett har hun brutt vikeplikten i det hun kjørte ut. Det faktum at Ford-eieren valgte å stikke av er også en faktor som spiller inn.

En bilist som kom like bak stanset opp og startet opprydding på stedet og fikk sopt veibanen for glasskår og andre deler.

Det er en rekke «muskelbiler» som opererer rundt om i Hokksund og sentrum og hvor det kjøres veldig fort. UPs mange trafikkontroller har avslørt hastigheter på langt over 150 km/t på enkelte strekninger.

Powered by Labrador CMS