Bussen ble totalvrak - sjåføren frikjent

- Var redd for at vi skulle vippe ned skråningen, forteller passasjer om den dramatiske ferden.

Publisert Sist oppdatert

DRAMMEN: De to passasjerne ombord fikk nærmest sjokk da bussen plutselig kjørte opp på et autovern og svevde gjennom lufta før traff bakken igjen med et brak.

- Jeg var redd for at vi skulle vippe ned skråningen på motsatt side av veibanen, da det kjentes ut som vi vippet oppe på autovernet før vi falt ned igjen, forteller den ene passasjeren til DRM24.

Nærmeste nabo til hendelsen skal ha gitt utrykk for at en nyetablert betongkant på stedet hindret bussen i en langt mer dramatisk skjebne. Hendelsen skjedde like etter fotoboksen i Konnerudgata mandag, da Tolerud-bussen var på vei oppover. Uten forvarsel, og uten at bussen hadde stoppet på holdeplassen i forkant, kjørte den plutselig opp på autovernet.

En av de to passasjerene satt der rutene gikk i tusen knas og fikk en del glass over seg. Den andre satt lenger bak i bussen og skal ha blitt kastet opp i taket før han landet på gulvet igjen. Begge var voksne menn.

- Jeg er glad jeg akkurat hadde levert ungene på skolen, forteller passasjeren til DRM24.

Brakar beklager

De to ombord skal være å betrakte som uskadd etter den dramatiske ferden. Allikevel mener passasjeren DRM24 har vært i kontakt med at de burde blitt bedre ivaretatt.

- Det virket ikke som om sjåføren var veldig opptatt av hvordan det hadde gått med oss, og da vi spurte hvordan vi skulle komme oss videre for reisen vi hadde betalt, fikk vi bare beskjed om å vente på neste buss og ble overlatt til oss selv. 

Brakar har også vært i kontakt med en av de to passasjerene i etterkant, og beklaget håndteringen. Overfor DRM24 uttaler Brakar at det som skjedde ikke var i henhold til retningslinjene ved slike hendelser, og at dette følges opp.

- Det første vi skal gjøre er å ivareta passasjerene, og driftssentralen burde vært varslet for å bestille opp taxi til passasjerene, sier markedssjef Kjersti Nordgård til DRM24.

Hun opplyser videre at politiet har besluttet å ikke forfølge saken, da det ikke er mistanke om at det har skjedd noe klanderverdig.

- Sjåføren blir fulgt opp av oss som arbeidsgiver på best mulig måte, sier Nordgård.

Bussen totalvrak

Utifra bildene er det synlig omfattende skader utvendig på bussen. Dørene, et vindu, og flere karosseriskader både bak og foran på bussen.

Ifølge passasjeren DRM24 har snakket med hadde også gulvet innvendig revnet flere steder, og bar preg av store strukturelle skader etter ferden på autovernet og den påfølgende lufteturen.

Fredag opplyser Brakar til DRM24 at bussen er å anse som totalvrak.

Heldigvis for Brakar var det en eldre dieselbuss som endte sine dager i Konnerudgata. Samtlige av disse vil erstattes av nye elbusser i løpe av året - og de aller første, tre stykker, er i disse dager ute i trafikk for testkjøring før de fases gradvis inn i ordinær drift fra juli.

Powered by Labrador CMS