KULTURARV: Dalen-kjenner og pølse-elsker Svein Larsen fra Drammen sammen med daværende Høyre-leder Fredrik Haaning fikk mye å gape over under re-åpningen i 2018.

Comeback for Dalen kiosk

Drammen Pølseforening arrangerer etterlengtet pølsefest på den nedlagte, men sagnomsuste kiosken i Kobbervikdalen.

Publisert Sist oppdatert

DRAMMEN: Da Dalen kiosk gjenoppstod og fikk nytt liv i 2018 etter syv års pølse-tørke, ble det solgt over 1.000 pølser på to dager. Driften holdt det gående til våren 2022, før det på nytt ble kroken på døra. 

Noen nye fulltidsdrivere er imidlertid ikke på trappene, men Drammen Pølseforening arrangerer nå et dagstilbud for de pølsefrelste førstkommende lørdag. I skrivende stund har hele 745 personer svart på arrangementet, med følgende skriftlige invitasjon:

«Siden 1959 og frem til mai 2022 var ærverdige Dalen Kiosk, Drammens episenter for pølsekultur.....nedleggelsen av kiosken brakte med seg sorg, depresjon og håpløshet for de av oss som i all hovedsak livnærte oss på de perfekte pølsene de serverte....Dalen var ett begrep..... en bastion....en liten provins hvor tiden gikk litt saktere....hvor man kunne puste ut og bare for ett lite sekund få fri fra det hamsterhjulet vi alle hver dag løper i......Med velsignelse fra Dpend, som eier kiosken, ønsker vi at alle skal få oppleve å spise pølse på Dalen igjen!»

GIKK MANN AV HUSE: Forrige gang Dalen kiosk gjenåpnet var det rene folkevandringen og lange køer for å sikre seg en munnfull pølse-nostalgi.

Kiosken holder åpent fra 11.00 til 19.00 lørdag, og kan som seg hør og bør by på de sedvanlige klassikere av gammel oppskrift fra pølsekjelen og «bløyta brød».

Og etter det varslede oppmøtet å dømme kan det tyde på at fenomenet i Kobbervikdalen fortsatt er liv laga. 

Powered by Labrador CMS