2. vaksinedose: Fremskyndet, utsatt - og fremskyndet igjen

- Nå KAN det hende du får andre vaksinedose tidligere, er siste beskjed fra Drammen kommune.

Publisert Sist oppdatert

DRAMMEN: Nå mangler det bare at datoene blir utsatt nok en gang, så er man altså tilbake til utgangspunktet.

Bakgrunnen for den siste uttalelsen fra Drammen kommune er at førstegangsvaksineringen av befolkningen i Norge har gått hurtigere enn forventet, ifølge FHI. Dessuten har Norge fått tildelt et betydelig høyere antall av Moderna-vaksinen enn forventet, som man nå har besluttet at kan gis som andre vaksinedose også for de som har fått Pfizer-vaksinen som første dose.

LES OGSÅ: Utsetter 2. vaksinedose for mange tusen drammensere

Fremskyndes omlag to uker

Opprinnelig skulle Drammen kommune ha mottatt doser for andre vaksinedose fra uke 34. Med de nye retningslinjene kan kommunen begynne å vaksinere med andre dose 14 dager tidligere.

I løpet av uke 31 vil de fleste av landets kommuner ha fått nok doser til å tilby første vaksinedose til sine innbyggere som er 18 år eller eldre. Fra uke 32 får kommunene levert doser som kan gis som andre dose.

- De som får flyttet timen sin vil få beskjed om dette på SMS. Ikke ta kontakt med vaksinetelefonen, de har ikke mulighet til å flytte timer nå, er beskjeden fra kommunen.

LES OGSÅ: Tilbyr drop-in for 2. vaksinedose

Følger samme rekkefølge som førstegangsvaksineringen

De nye retningslinjene sier også at de som har ventet lengst på andre dose skal prioriteres først. Det er ikke åpnet for at spesielle grupper skal prioriteres for kortere intervall, ifølge kommunen.

Kommunen vil i løpet av uke 31 komme med mer informasjon om flytting av timer. De som får flyttet timen sin vil få beskjed om dette på SMS 1-3 uker før timen de får tildelt.

LES OGSÅ: FHI: Uproblematisk å kombinere vaksiner

Powered by Labrador CMS