Corona-smitten til værs: Øker for andre uke på rad

Publisert Sist oppdatert

DRAMMEN: Forrige uke gjorde smittekurven i Drammen et hopp med nesten dobling på en uke med 71 nye tilfeller. Nå har smitten nesten tredoblet seg på to uker.

- Etter en fallende smittetrend frem til uke 41 ser vi at antall påviste smittede i Drammen har steget de to siste ukene, slik det også gjør nasjonalt. Det er relativt få som tester seg til tross for at en stor andel av kommunens innbyggere har luftveissymptomer. Det er fortsatt viktig at alle med nyoppståtte luftveissymptomer tar en koronatest, sier smittevernoverlege Einar Sagberg i Drammen kommune.

Det er imidlertid ikke meldt om vesentlig belastning kommunale helse- og omsorgstjenester som følge av situasjonen.

Mange uvaksinerte

- Av de smittede siste fire uker ser vi at uvaksinerte er betydelig overrepresentert i forhold til hvor stor andel de utgjør av befolkningen. Det minner oss om hvor viktig vaksine er for å bremse spredningen av viruset i det voksne delen av befolkningen, fortsetter Sagberg.

Det er nå drop-in vaksinering for 1. og 2. vaksinedose, samt 3. dose til de som er immunsvekket, alle hverdagen mellom 11.00 og 17.00 i vaksinasjonslokalet til Drammen kommune i 1. etasje på Gulskogen senter.

Oppfriskningsdose til personer over 65 år må det bestilles time til når man får invitasjon til det. Drammen kommune har også kampanjedager for influensavaksine til de over 65 år som ikke har fått tilbud via fastlegen sin til dette i Drammenshallen i uken 45.

Timebestilling for influensavaksine gjøres ved å følge linken som alle kommunens innbygger over 65 år får tilsendt på SMS i disse dager, eller ved å ringe vaksinetelefonen.

På grunn av økt pågang av luftveissyke barn melder legevakten om stor pågang på telefonen på legevakten.

Powered by Labrador CMS