Smitten stiger igjen i Drammen

71 smittetilfeller siste uke - nær dobling fra forrige uke.

Publisert Sist oppdatert

DRAMMEN: Forrige uke ble det rapportert om 38 coronatilfeller i Drammen. Uken etter har tallet steget til 71 tilfeller.

- Det rapporteres om en økning i antall med påvist koronasmitte i Norge, og dagens tall viser også at det er en økning i antallet påvist smittede i Drammen, opplyser kommunen mandag morgen.

- Vi kjenner alle godt til sesongvariasjonen når det gjelder luftveissykdom, hvor vinterhalvåret har mye mer luftveissykdom enn sommerhalvåret. At dette også gjelder koronaviruset husker sikkert de fleste også fra forrige høst. Den store forskjellen nå er vaksineringen, sier kommuneoverlege Johan David Johannessen og fortsetter:

- Den gjør at det er langt færre som får et alvorlig forløp av covid-19. Men det vil fortsatt være mange personer som vil oppleve covid-19 som et alvorlig helseproblem, og det vil fortsatt være dødsfall grunnet sykdommen også i Norge.

- Gjenåpningen har gått bra

Det er fortsatt vurderingen i Drammen at gjenåpningen av samfunnet har gått bra, og smittespredningen har ikke blitt et stort samfunnsproblem på ny, ifølge kommunen.

- Økende smittetall må vi ta som en påminnelse om å følge de gjeldende smittevernrådene, om god hygiene, å være hjemme når vi er syke, og teste oss ved tegn til luftveissykdom, sier Johannessen.

Det er for øyeblikket to pasienter innlagt med coronasykdom på Drammen sykehus.

LES OGSÅ: - Mye luftveissykdom i omløp, men ikke corona

Powered by Labrador CMS