- Fjerde uken på rad med synkende smittetall

Publisert Sist oppdatert

DRAMMEN: Totalt forrige uke var det registrert 57 coronatilfeller i Drammen kommune.

- For 4. uken på rad faller antall smittede i Drammen. Det er fortsatt aldersgruppen 10-19 år som har flest smittetilfeller og utgjør 40 prosent av de smittede. Smittesituasjonen i Drammen fremstår godt håndterbar, opplyser smittevernoverlege Einar Sagberg mandag.

- Antall som tester seg har også falt de siste ukene, og det viktig at innbyggerne fortsetter å teste seg ved luftveissymptomer slik at vi kan holde oversikt over smitteutbredelsen i kommunen vår, sier Sagberg.

Viktig med influensavaksine

- Mot slutten av denne uken vil alle legesentrene i kommunen ha mottatt influensavaksine. Det er sannsynlig at det blir en vintersesong med mye influensavirus i omløp, etter to sesonger med lite sirkulerende influensavirus på grunn av de strenge smitteverntiltakene.

- Det gjør det ekstra viktig at de som er i målgruppen for influensavaksine sørger for å få tatt denne vaksinen i år, sier Sagberg.

Det er satt 138.389 doser coronavaksine i Drammen så langt. Det ble satt 1.353 doser sist uke.

Denne uken er det drop-in vaksinering i Drammenshallen mandag – torsdag kl. 12.00-18.00 (Pfeizer mandag og tirsdag, Moderna onsdag og torsdag).

Powered by Labrador CMS