Kommunen: Mange takker nei til oppfriskingsdose

Publisert Sist oppdatert

LIER: - Hundrevis har takket nei til timen de har fått, opplyser Lier kommune, etter at de begynte å kalle inn aldersgruppen 45-64 år.

Her er noen eksempler:

  • Til vaksinering 9. desember har 90 av 740 innkalte takket nei.
  • Til vaksinering 16. desember har 289 av 720 innkalte takket nei.
  • Til vaksinering 22. desember har 171 av 406 innkalte takket nei.

Kommunen satte opp ekstra vaksinasjonsdager i desember for kunne tilby oppfriskingsdoser, og har derfor nå hatt mange ledige timer. Kommuneoverlege Ingrid Bjerring oppfordrer alle til å takke ja med en gang de får tilbudet.

- Nå ser vi en oppblomstring av en ny variant av koronaviruset. Omikron-varianten ser ut til å smitte enda raskere enn den forrige varianten, men det ser ut til at vaksinen fremdeles beskytter godt mot alvorlig sykdom og død. Derfor er mitt klare råd å takke ja til oppfriskningsdosen når tilbudet kommer fra kommunen, sier Bjerring.

Kommunen vet ikke hvorfor såpass mange i alderen 45-64 år har takke nei til timen de har fått tildelt for oppfriskningsdose, men antar det kan henge sammen med travle desemberdager.

- Vi forstår at mange er opptatt i desember, men vi anmoder alle om å takke ja til timen de får innkalling til fordi vi nå opplever en sterk økning i smittetrykket i Lier og nabokommunene, sier kommuneoverlege Ingrid Bjerring.

- Vi har personell som står klare til å vaksinere, og vi får store leveranser av vaksiner, supplerer Martine Fosse Linderman, leder av koronavaksinasjonsprogrammet i Lier.

Alle over 18 år får innkalling

Samtidig kalles nå inn alle liunger fra 18-44 år.

- Det er viktig å påpeke at det må ha gått seks måneder mellom dose 2 og oppfriskningsdosen for disse gruppene. Det betyr at en yngre person som av ulike årsaker fikk dose 2 før deg, også vil få tilbud om oppfriskningsdose før deg, opplyser kommunen.

Powered by Labrador CMS