17 MISTET LIVET: Hele 17 beboere bare på Fjell sykehjem mistet livet under et coronautbrudd i fjor vinter før vaksineringen kom i gang.

Mange smitteutbrudd på sykehjemmene - ingen dødsfall

- Ser vesentlig mildere sykdomsforløp nå som nesten samtlige er vaksinert, forteller smittevernoverlegen.

Publisert Sist oppdatert

DRAMMEN: De siste ukene har det blitt rapportert om en rekke corona-utbrudd på kommunens sykehjem. I motsetning til hva som var situasjonen i fjor vinter, hvor nesten alle dødsfallene i Drammen var sykehjemsbeboere, er situasjonen snudd på hodet i år, hvor så godt som alle corona-relaterte dødsfall skjer på sykehus.

Med unntak av ett dødsfall knyttet til det kommunen beskriver som «isolasjonspost relatert til covid hos pasienter som har korttidsopphold» (ikke ordinært sykehjemsopphold), har det i vinter ikke forekommet dødsfall på sykehjemmene i Drammen.

- Vi har ikke dødsfall knyttet til våre langttidsavdelinger på sykehjem i høst, sier smittevernoverlege Einar Sagberg i Drammen kommune.

Sagberg mener det har en klar sammenheng med vaksinasjonsgraden, og at bortimot alle personer i denne kategorien er vaksinert med 3. dose.

- I det vi observerer så ser vi vesentlig mildere sykeforløp når vi får smitteutbrudd på institusjonsavdelinger nå sammenliknet med før vaksinasjon, sier Sagberg, som legger til at det ikke er sikker statistikk grunnet små tall.

Det er foreløpig registrert 18 corona-smittede beboere ved det kommunen definerer som langtidsinstitusjoner.

Bare den siste uken er det ifølge kommunen registrert smitte på Fjell bo- og servicesenter, Hamborgstrøm bo- og servicesenter, Helsehuset, Konnerud bo- og servicesenter, Saniteten bo- og servicesenter og Åskollen bo- og servicesenter.

Powered by Labrador CMS