Omikron-mutanten påvist i Øvre Eiker

Øvre Eiker innfører fra midnatt de samme smitteverntiltakene som deler av Viken og Oslo etter et påvist tilfelle av omikron-varianten. Vedkommende skal ha blitt smittet på det mye omtalte julebordet på Aker Brygge.

Publisert Sist oppdatert

ØVRE EIKER: Kommuneledelsen med ordfører Knut Kvale, kommunedirektør Trude Andresen og kommuneoverlege Anne Aune har i hele kveld sittet i møter, blant annet med Statsforvalteren, skriver Eikernytt.no.

Ifølge Knut Kvale ble det torsdag kveld besluttet å be om at også Øvre Eiker ble innlemmet i regimet med strengere coronatiltak, slik deler av Viken ble tidligere torsdag.

Personen som er omikron-smittet i Øvre Eiker var deltaker på det mye omtalte julebordet på Aker Brygge, der minst 50 personer har fått påvist omikron-varianten av koronaviruset.

Bakgrunnen for innføringen av de nye og strengere reglene er også de forholdsvis høye smittetallene, der Øvre Eiker hadde 57 tilfeller i løpet av siste uke.

– Det gjelder å være føre var ettersom vi ikke vet hvordan denne varianten oppfører seg, sier ordføreren Knut Kvale til Eikernytt.

Powered by Labrador CMS