Seks nye coronatilfeller

Det er tirsdag meldt om fem nye coronatilfeller i Drammen og ett nytt tilfelle i Øvre Eiker.

Publisert Sist oppdatert

DRAMMEN: Lier på sin side har ikke meldt om nye tilfeller siste døgn.

For Drammens del er det ett tilfelle med ukjent smittevei, samt ett tilfelle med smittevei som stammer fra utenlandsreise. Smittesporing pågår, ifølge kommunen.

For tilfellet i Øvre Eiker er personen smittet i en annen kommune, og smittevei er foreløpig ukjent. Det er registrert to nye nærkontakter i Øvre Eiker. En annen person som oppholder seg som turist i kommunen har også testet positivt.

- Personen har kjent smittevei fra hjemkommunen. Ingen av nærkontaktene lokalt settes i karantene da de er fullvaksinert, opplyser kommunen.

14-dagerstallet er nå 31 tilfeller i Drammen.

LES OGSÅ: Seks nye coronatilfeller i helga

Karantene i hjemmetjenesten

Ved Hjemmetjenesten Øren er det påvist smitte hos en ansatt, og 1 ansatt og 3 brukere er i karantene, ifølge kommunen.

– For første gang på mange uker er det påvist et smittetilfelle knyttet til kommunens helsevirksomheter. Det er god vaksinasjonsdekning hos både ansatte og brukere ved hjemmetjenesten på Øren, men det er likevel noen som ikke er vaksinert som nå må i karantene.

- For dem som er fullvaksinert er det ikke lengre krav om karantene og testing, men de vil være ekstra observant på tegn på luftveissykdom. De vaksinerte tilbys også testing mellom dag 3 og 7 etter eksponering for smitte, for på denne måten å kunne oppdage smitte tidlig, sier kommuneoverlege John David Johannessen.

Powered by Labrador CMS