SMITTEKART: Smittetrykket fordelt på bydelsnivå, med tall per 100.000 innbyggere.

Slik er Drammens-smitten nå

Drammen kommunes rapport fra uke 3 er den siste med kvalitetssikrede tall fra den tradisjonelle metoden med PCR-testing og registrering som omfatter alle. Tallene er samtidig på sitt aller høyeste under pandemien, og forskjellene mellom bydeler og aldersgrupper er stor.

Publisert Sist oppdatert

DRAMMEN: Med endringer i testregimet, unntatt krav for testing og plikt til registrering for flere grupper fra og med denne uka, er de offisielle tallene ventet å synke, mens mørketallene for corona-positive blir større.

I forrige fikk 3.500 drammensere påvist COVID-19. Høyeste dagtall kom 19. januar med hele 773 positive prøver. To dager i forveien ble det satt testrekord med 1.773 avlagte prøver i Drammen kommune.

Det har gjennom pandemien vært store svingninger i hvordan smittesituasjonen har sett ut lokalt i Drammen. Her kommer et bilde av hovedmomentene for de siste 14 dagene (uke 2 og uke 3) som en foreløpig topp i pandemien:

Nær 80% uten registrert smittested

Når det gjelder smittested har det tidligere vært private husstander som vanligvis har vært dominerende.

Denne andelen er nå helt nede på 7%, mens 78% av smittetilfellene har ikke angitt smittested. Det henger ifølge kommunen sammen med at smittested ikke er registrert som følge av at kommunen ikke lenger har kapasitet til å drive smittesporing i svært mange tilfeller.

Nest største smittekilde er «ukjent» med 10%.

Tenåringene dominerer igjen

Før vaksineprogrammet ble rullet ut for fullt var aldersgruppen 10-19 år dominerende etter den første bølgen i pandemien.

Nå er denne aldergruppen igjen på topp i antall smittede, med nær dobbelt så mange smittetilfeller som aldersgruppene som følger.

Personer over 60 år utgjør en svært liten del av nye smittetilfeller. Fordelingen mellom kjønn er jevn.

Fjell og Gulskogen har mest smitte

I likhet med tidligere topper i pandemien er smitten nå aller størst i bydelene Fjell og Gulskogen, med opptil tre ganger flere smittetilfeller per 100.000 innbyggere enn bydelene med lavest smitte. Høy smitte er det også i bydel Åskollen-Skoger.

Lavest er for øyeblikket gamle Nedre Eiker med Krokstadelva og Mjøndalen, mens Konnerud og Svelvik også har lav smitte.

Powered by Labrador CMS