Platanias på Kreta er en av favorittene til nordmenn denne sommeren. Hellas er det mest populære landet med Spania og da spesielt Mallorca hakk i hel.

Dårlig sommervær gir restplass-bonanza

Det kjølige og ustabile sommerværet i store deler av Norge har bidratt til en ekstrem etterspørsel når det gjelder restplasser. I tillegg har juli-bestillingene økt med 30 %.

Publisert Sist oppdatert

NORGE: Søketrafikken har økt med hele 95 % de første to ukene i juni sammenlignet med de første to ukene i mai. Så det er mange som jakter på årets sommerferie i utlandet akkurat nå.

– Vi hadde jo skikkelig sommervarme i mai her på Østlandet, mens været nå i juni har vært relativt kjølig og med mye nedbør. Så da er det ikke overraskende at lysten etter å reise til sol og varme har tatt helt av de siste par ukene, sier kommunikasjonssjef i TUI Norge, Anne Mørk-Løwengreen. 

Sug etter restplasser og juli

Det har kommet inn 25 % flere bestillinger med avreise i juni sammenlignet med samme tid i fjor.

– Det har vært et skikkelig sug etter restplasser hittil i juni. I tillegg er det mange som bestiller juli-ferien akkurat nå. Bestillingene har økt med rundt 30 %, når det gjelder ferier med avreise de to første ukene i juli. Denne sommeren er det et ekstremt sent marked, hvor veldig mange bestiller sin reise med veldig kort tidshorisont, og det virker som om mange ser an været her hjemme, sier Mørk- Løwengreen.

Hun legger til:

– Det virker som om det er ekstra mange som lar pris styre valget av reisemål, og at det er flere som velger land som Tyrkia, Bulgaria og Albania, hvor man kan få en billigere ferie. Allikevel er det Hellas og Spania som er de klart mest populære landene å reise til. 

Populære hoteller akkurat nå

– De siste par ukene ser vi også to hovedtrender når det gjelder hvilke hoteller nordmenn velger. De mest solgte er All Inclusive konsept-hoteller med høy standard. I tillegg er de litt rimeligere leilighetshotellene veldig populære, så det er ikke tvil om at pris er ekstra viktig for flere denne sommeren, sier Mørk-Løwengreen. 

De mest populære reisemålene

  1. Kreta, Hellas
  2. Mallorca, Spania
  3. Rhodos, Hellas
  4. Gran Canaria, Spania
  5. Kypros
  6. Tyrkia
  7. Samos, Hellas
  8. Bulgaria
  9. Zakynthos, Hellas
  10. Kos, Hellas
Powered by Labrador CMS