Derfor bruker mekanikeren din militær uniform

6. desember kan du møte soldater i uniform som jobber på butikken, bilverksted, bussen, skolen, ordførerkontoret eller hos tannlegen. 

Publisert Sist oppdatert

NORGE: - Du finner mennesker i alle yrkesgrupper som også er soldater i Heimevernet, uttaler Forsvaret i en pressemelding.

- I dagens sikkerhetspolitiske situasjon er det viktigere enn noen gang å synliggjøre Heimevernet som en militær avdeling klar til å bistå i fred, krise og krig. Derfor deltar mange av Heimevernets soldater på Uniform på jobben-dagen 6. desember. Slik viser vi frem at vi har soldater over hele landet og i yrkesgrupper du kanskje ikke forbinder med Forsvaret. Vi gjør dette fordi vi ønsker å synliggjøre for Norge hva Heimevernet er, og hvilke personer som utgjør Heimevernet.

Flere oppdrag og operasjoner de siste årene har vist HVs relevans i krise. Derfor oppfordres alle soldater, befal og offiserer i Heimevernet til å bruke uniform på sin arbeidsplass eller studiested. Ved å stille opp på Uniform på jobben-dagen viser både arbeidsgivere og arbeidstagere forsvarsvilje og at man står sammen for å beskytte Norge.

- På kort varsel stiller Heimevernet opp når Forsvaret og det sivile samfunnet trenger det. Markeringen er frivillig for soldatene å delta på og alle som bruker uniform denne dagen har fått tillatelse fra sin sivile arbeidsgiver eller studiested.

Powered by Labrador CMS