Fant e.coli i drikkevannet

Lier kommune med kokevarsel - rammer rundt 1.600 innbyggere i Sylling.

Publisert Sist oppdatert

LIER: Det er avdekket E.coli-bakterie i rutineprøver fra Sylling vannverk. Rundt 1600 personer i Sylling blir derfor anbefalt å koke vannet inntil svar på kontrollprøven er klart, uttaler kommunen i en pressemelding.

Onsdag 1. mars 2023 fikk Lier vei, vann og avløp KF beskjed fra Glitrevannverket om at det er påvist E.coli i rutineprøver fra Sylling vannverk.

For å være føre var anbefaler derfor kommunen at innbyggere i Sylling koker drikkevannet. Det blir sendt ut varsel til berørte innbyggere.

- Vi anbefaler koking av drikkevannet i Sylling inntil vi får svar på kontrollprøver, sier kommuneoverlege Ingrid Bjerring.

Vidar Gustavsen, leder for plan, prosjekt og forvaltning i Lier vei, vann og avløp KF, antar at svaret på kontrollprøven kommer torsdag.

- Det kommer ny beskjed til innbyggerne når dette svaret foreligger, sier Gustavsen.

E. coli

E. coli er en tarmbakterie som forekommer naturlig i tarmen hos dyr og mennesker. Bakteriene er vanligvis ufarlige, men noen varianter av E. coli har egenskaper som gjør at de kan forårsake sykdom. Sykdomsforløpet er avhengig av typen E. coli og kan spenne fra en mild mage-tarm infeksjon til mer alvorlig sykdom med nyrekomplikasjoner.

Powered by Labrador CMS