Den psykologiske thrilleren Fritt Fall har blitt utropt til å være en av de beste filmene vi kan regne med å få se i år. En knallstart på filmåret 2024.

Ukens filmpremierer: Årets beste psyko-thriller allerede?

Publisert Sist oppdatert

Fritt fall: Denne franske filmen har sopt med seg priser i hopetall, og utropes som et genialt mesterverk av en psyko-thriller.

Ekteparet Sandra og Samuel har kjøpt seg en gammel hytte i de franske alpene, som Samuel pusser opp. Deres 11 år gamle sønn Daniel er nesten blind etter en ulykke da han var mindre. Daniel går tur med hunden, og da han kommer tilbake, finner han sin far død i snøen. Har han falt fra vinduet i tredje etasje, eller ble han dyttet?

Sandra blir tiltalt for drap på sin ektemann, og i rettssaken blir hele deres samliv gjennomgått i alle dramatiske detaljer. Den nesten blinde Daniel er et nøkkelvitne som blir revet mellom foreldrenes historie og hva han skal tro.

Filmen vant Gullpalmen i Cannes, og i European Film Awards vant den beste film og beste manus, og Sandra Huller vant beste kvinnelige skuespiller. Filmen er nominert i de samme kategoriene i Golden Globe.

«En ny type menneskelig, smart, spennende og oppslukende psykologisk thriller. En fantastisk film», skriver Tara. «Ett av de beste dramaene vi trolig kommer til å oppleve i år», skriver Dagens Næringsliv.

Next goal wins: Tidenes fotball-komedie

Dette er filmen for absolutt alle som elsker fotball, og spesielt for de som ikke gjør det.

Treneren Thomas får sparken som trener for et amerikansk fotball-lag, og som alternativ får han tilbudet om å dra til amerikansk Samoa, og trene landslaget der. Dette laget har aldri scoret et mål siden de ble etablert, og de har lidd det største og mest ydmykende tapet i fotball-historien: 31-null mot Australia.

Thomas går til oppgaven med pågangsmot, og ting begynner å skje. Dette er en historie helt fra virkeligheten. Filmen har enkelte sterke følelsesutbrudd som kan virke skremmende på de aller minste, så den har fått seks års aldersgrense. Laget er vant til å tape, så kan det hende at disse sterke følelsene står i sammenheng med for eksempel – at de scorer lagets aller første mål?

Powered by Labrador CMS