I denne filmen er det de vakre og populære havfruene på skolen som er de virkelig slemme skurkene

Ukens filmpremierer: Herlig humor i søt monsterfilm

Publisert Sist oppdatert

«Ruby: Sjømonsteret»

For alle som ønsker seg bare litt ren underholdning og litt fri fra solsteiken, er denne filmen midt i blinken. Den har fått 6 års aldersgrense fordi den bare et litt skremmende. Og den har en humor som voksne kan glede seg stort over. I denne filmen må det lille sjømonsteret Ruby kjempe mot erkeskurkene: de vakre havfruene, som i virkeligheten er slemme og maktsyke og har vært sjømonstrenes hovedfiender i alle år.

Ruby er en litt sjenert, skoleflink jente som prøver å passe inn. Hun har det stort sett greit hjemme, bortsett fra at mamma er livredd for at Ruby skal komme i nærheten av vann. Når hun en dag gjør det likevel, oppdager hun at hun i virkeligheten er en krake – et stort og sterkt sjømonster. Hun oppdager at bestemor er havets hersker, den som beskytter alt levende under overflaten. Og Ruby er prinsessen som skal arve tronen. Å få vite sånne ting om livet sitt, helt ut av det blå, er ikke bare enkelt – da får hun et panikkanfall.

Men bestemor setter i gang, for å lære Ruby alt om superkreftene et sjømonster virkelig har. Rubys livsoppgave blir å bekjempe de verste slemmingene som finnes, forkledd som mennesker med to bein: de vakre og populære havfruene på skolen.

Filmen er laget av DreamWorks, som har stått bak en rekke kjente og kjære animasjonsfilmer, som Shrek, Kung Fu Panda, Trolls med mange flere. Den kommer med norsk tale i tillegg til original amerikansk tale. I originalen hører vi blant andre Jane Fonda som den myndige sjømonsterbestemoren.

«Jeg elsker også deg»: Dramatisk kjærlighetsthriller

Denne franske filmen har fått topp karakterer i en rekke land, hvor både skuespill og handling trekkes frem som helt magisk. «Juliette Binoche er i flammer – et brennende portrett», skriver en. «En fullverdig erotisk thriller – som et utemmet inferno», er andre beskrivelser.

Den middelaldrende Sara har vært samboer med Jean i ti år. Da hun traff han ti år tidligere var hun kjæreste med Francois, men hun forlot ham da hun møtte Jean, som hun forelsket seg i. En dag ser hun Francois på gaten, og sterke, glemte følelser kommer til overflaten igjen. De innleder et intenst, erotisk forhold.

Anmelderne skriver at regissør Claire Denis klarer å tilføre den klassiske trekanthistorien en helt ny innpakning som utfordrer seeren – en film som vil skape diskusjon før rulleteksten er ferdig.

«Et sterkt drama for både tanken og hjertet, skriver The Guardian. Filmen fikk prisen for beste regi på filmfestivalen i Berlin.

Powered by Labrador CMS