«LEGENDEN OM DE SMÅ HELTENE»: Den lille musen Mia får med seg bestevennene sine, katten Sam og måken Chico, for å redde den vakre hjembyen deres fra Poseidons vrede

Ukens kinopremierer: Sommerens mest episke film!

FILM: «Legenden om de små heltene» er en animasjonsfilm som bygger på den greske myten om Jason og Argonautene. Men denne gangen er Zevs og Poseidon og alle de andre gudene guder, mens alle heltene er pelskledde små dyr. På øyen Yolkos i det antikke Hellas lever de i skjønn harmoni, til det én dag skjer noe som vekker havguden Poseidons raseri. Her trengs det helter for å redde byen! Den tapre lille musen Mia slår seg sammen med bestevennen sin, pusekatten Sam. De får med seg måken Chiko, og legger ut på farefulle eventyr.

Filmen har fått mye ros for produksjonen og de vakre scenene fra den greske øyen – en anmelder kalte den Mamma Mia! for barn. Andre har skrevet at mange av poengene går over hodet på femåringer, men det er vel ikke annet å forvente, når de ikke har lest historien om Jason og Argonautene. Så denne filmen kan også åpne for en helt ny eventyrverden – de greske mytene for barn. Men åpenbart en film som vil glede voksne vel så mye, og særlig om de har skummet gjennom den greske myten i forkant.

Filmen har fått negativ omtale i utlandet på grunn av veldig dårlig dubbing fra fransk til engelsk. Det er ikke et problem med den norske utgaven – norsk filmdubbing er i verdensklasse, og mest sannsynlig denne gangen også.

Filmen har noen litt skumle scener, som da de små heltene kommer til en øy med enøyde monstre. Men det er gjort i en så humoristisk form at filmen passer for alle aldre.

«God is a bullet»: Hardkokt vigilantefilm

I God is a bullet flyter blod og gørr fritt og hemningsløst, men denne gangen skal vi antageligvis heie på helten og synes at alt han gjør er til pass for de ekstra fæle skurkene. Historien er den klassiske vigilante-fortellingen – den gode og fredelige familiefaren som tar rollen som borgerverneren når myndighetene svikter. Han er den som gjenoppretter «justice» på vegne av oss alle, og gjør gatene våre trygge igjen.

Politimannen Bob kommer hjem og finner sin kone drept og sin datter bortført – av satanister. Politiet finner ikke ut av det, så løsningen for Bob blir å tatovere seg veldig mye og infiltrere satanistgruppen. Målet er å finne datteren sin – og gå til full krig mot satanistene med kultlederen Cyrus i spissen.

Powered by Labrador CMS