«Lars er LOL»: Amanda (Lilly Winger Schmidt) blir fadder for klassekameraten Lars (Adrian Øverjordet Vestnes) som har Downs, og de blir gode venner. Men så begynner hun å mobbe han, for å holde seg inne med de populære i klassen.
«Lars er LOL»: Amanda (Lilly Winger Schmidt) blir fadder for klassekameraten Lars (Adrian Øverjordet Vestnes) som har Downs, og de blir gode venner. Men så begynner hun å mobbe han, for å holde seg inne med de populære i klassen.

Ukens kinopremierer: Sterkt og gripende om mobbing

Publisert Sist oppdatert

FILM: På skolen etter sommerferien blir Amanda fadder for en ny klassekamerat, Lars, som har Downs syndrom. Amanda er forelsket i Adam, og synes det er kjempepinlig å bli fadder for Lars. Men når hun blir kjent med Lars, oppdager hun at de har mye til felles. De blir veldig gode venner.

Samtidig trekkes Amanda mot de populære jentene i klassen, ledet av Anna. Og i den gruppen er det ikke aktuelt å akseptere Lars som han er – tvert imot går de inn for å mobbe han. Det vil si – de forlanger at Anna skal gjøre det, for å fortsatt ha en plass i gjengen.

Amanda gjør noen valg som hun angrer sterkt på. NRK P3 Filmpolitiet skriver at filmen har en rekke elementer som mange vil kjenne seg igjen i: «Denne gode filmen handler om viktige og tidløse temaer som gruppepress, utenforskap og aksept for den man er. Det er bare å håpe at den unge målgruppen finner frem til «Lars er LOL».

Paw patrol superfilmen: Årets supreste film for barn

Barnas favorittvalper er tilbake! Men denne gangen kommer de som superhelter. En magisk meteoritt lander i byen, og strålene fra den gir valpene magiske krefter. Men lykken varer ikke lenge – de får en utfordring når erkefienden Humdinger bryter seg ut av fengselet og vil stjele superkreftene deres. Hun slår seg sammen med skurken Victoria, og sammen planlegger de å bli superskurker! Hele fremtiden til byen står på spill, og her kan selv den aller minste valpen gjøre en avgjørende forskjell.

Filmen har en del spennende og litt skumle scener, men disse er i en så trygg ramme at filmen har ingen aldersgrense – den passer for alle.

The Creator: Full krig mellom mennesker og Ai

Et sted inn i fremtiden har intelligente roboter gjort noe uintelligent – de har droppet en atombombe i Los Angeles. Nå planlegger de å utrydde alle menneskene, ved å utvikle et supervåpen. Menneskene står overfor den mektigste motstanderen noensinne – intelligente roboter med et totalt deathwish.

Den hardbarkete agenten Joshua leder oppdraget med å finne Skaperen – den intelligente roboten som står bak oppfinnelsen som kan utrydde hele menneskeheten. Når de kommer frem, oppdager de at det de trodde var et uhyggelig monster, er et lite robot-barn.

Filmen har blitt omtalt som episk, spektakulær og visuelt slående – i tillegg til på kanten av setet-spennende. Den har en del scener med actionvold, men ikke verre enn at den har fått 12 års grense.

Powered by Labrador CMS