Det gjensydde og gjenopplivete monsteret Bella (Emma Stone) faller for den sleipe advokaten Duncan (Mark Ruffalo).

Ukens kinopremierer

Publisert Sist oppdatert

Poor things: Vilt fantasifull – og bisarr

Dette er en ny variant over en gammel klassiker: Frankenstein-monsteret. Denne gangen er det Willem Dafoe som er den gale og geniale vitenskapsmannen Dr. Baxter, og Emma Stone er monsteret Bella.

Baxter redder en gravid kvinne som har tatt livet av seg. Han vekker henne til live igjen, men samtidig har han sydd inn en helt ny hjerne – hjernen til hennes eget, ufødte barn. Så monsteret våkner som et lite barn, og utvikler seg gjennom filmen til å bli en voksen. Hun er uten noen av samtidens konvensjoner, så filmen omtales også som at den har noen feministiske trekk, ved at Bella, som er plassert i Victoria-tiden, er fri til å gjøre som hun vil.

Bella blir forelsket i den sleipe advokaten Duncan, som spilles av Mark Ruffalo. Et stjernelag, med andre ord, og filmen har fått glitrende mottakelse av både anmeldere og publikum. Om den blir en klassiker på linje med Frankenstein, gjenstår å se – enkelte anmeldere sier også at dette er svært bisart og definitivt en smakssak. Til tross for at filmen har komedie-preg, har den også en del skremmende scener, så den har fått 15 års aldersgrense.

Mean Girls: Slemme jenter fortsatt morsomme?

Filmen er en ny-variant over temaet Slemme Jenter, som kommer nøyaktig tyve år etter den første Mean Girls filmen fra 2004. Oppfølgeren Mean Girls 2, kom i 2011. Alle filmene har samme manusforfatter – komediennen Tina Fey, som også spiller i filmen.

Cady er en ung jente som kommer til en helt ny high-school, og blir raskt invitert inn i den populære gjengen til Rachel. Problemer oppstår imidlertid når Cady faller for Rachel sin eks.

Mer enn det handler det visstnok ikke om, skal en tro anmelderne her. Imellom er det mye sang, siden dette er en musikal. Enkelte litt ubegeistrete anmeldere på Rotten Tomatoes sier at traileren har tonet ned at det er en musikal, kanskje av den grunn at musikken er under pari.

Og noen anmeldere spør om slemme jenter fortsatt er god underholdning, eller om slemme jenter på highschool er et tema som er tværet ut langt nok. Men filmen har fått 70% av anmelderne på Rotten, så sikkert en del å muntre seg over her. Og på grunn av at humoren og språkbruken er av en viss karakter, har filmen fått ni års aldersgrense.

Reventyr: Gøyal pakke med ulike eventyr

Reventyr er en animasjon som består av nye variasjoner over kjente eventyr, og denne gangen fortalt på en måte som skal få den sureste surpomp til å smile, sier filmskaperne.

Filmen har ingen skremmende scener, og er dermed åpen for alle, men Barnevakten skriver at fortellingene kanskje vil treffe litt over hodet på mindre skolebarn. Her er mange gode vitser, men de krever en viss kjennskap til norsk samfunnsliv; her vitses det med skatt, norsk ulv, urealistisk positive mødre, helsebyråkrati med mer. Så voksne vil definitivt ta alle referansene og more seg over gode vitser, skriver Barnevakten – selv om det nok ikke var primær-målgruppen for filmen. De mener at den vil absolutt vil passe for litt større skolebarn.

Og om en ser bort fra å kunne forstå alt, så har altså filmen en animasjonsform som er kjent for alle norske barn, og mye som vil passe for alle. Den varer i én time.Powered by Labrador CMS