Flere protestaksjoner mot nedleggelse av busstilbud

Kuttene i kollektivtransporten i Drammen går ikke upåaktet hen. Flere underskriftskampanjer er i gang, blant annet for å redde 21-bussen til Tolerud og 16-bussen til Skoger.

Publisert Sist oppdatert

DRAMMEN: Flere områder i Drammen risikerer nå å bli stående uten bussforbindelse dersom de vedtatte kuttene i Buskerud fylkeskommune blir gjennomført. Tidligere denne uka var kommunen og Buskerudbyen i møte med samferdselsministeren, men fikk tommelen ned til å bruke billettmidler til å redde flere av busstilbudene.

Mange av byens bussreisende innbyggerne har nå engasjert seg i saken, og startet protestaksjoner og underskriftskampanjer. Blant annet er engasjementet stort på Konnerud, hvor 21-bussen til Tolerud er vedtatt nedlagt.

- Vi har allerede fått inn 500 digitale signaturer og planlegger å samle inn flere på stand på Konnerudsenteret samt gjennom dør-til-dør-besøk på Konnerud neste uke onsdag og torsdag, uttaler initiativtaker Mia Nyhus til DRM24.

Vil ta i bruk gammel løsning

De har blant annet tatt til orde for en løsning der en av de allerede eksisterende bussrutene på Konnerud (22- og 24-bussen) kjører innom Tolerud en gang i timen, noe som også har vært praksis tidligere.

- Dette vil ikke ta mer enn 10 minutter ekstra for bussen som kjører innom Tolerud. Men dessverre har forslaget vårt blitt avvist med veldig dårlige begrunnelser. Det er ikke bare å gå ned til Konnerudbakkene for å ta buss når man bor på Tolerud. Det er bare bakker, mye snø om vinteren og ingen fotgjengerfelt nedover bakken. Det er rett og slett farlig å gå nedover. I tillegg er det helt umulig hvis man er dårlig til beins

- Selv om jeg forstår behovet for å spare penger, mener jeg at det er viktig å finne løsninger som ivaretar behovene til lokalbefolkningen samtidig, sier Nyhus som også forteller at hun har kontaktet ordføreren uten å få svar.

Skoger-kampanje: - Eneste mulighet å komme seg til byen

Også ute på Skoger-bygda er engasjementet stort, ettersom innbyggerne nå opplever at 16-bussen til Skoger og Mælen er vedtatt nedlagt.

- Nedleggelse av rute 16 vil få store konsekvenser for de som bor på Gjerpen, langs Fjellsveien, ved Skoger kirke og Mælen med å komme seg til og fra byen. Rute 16 er den eneste kollektiv-ruta til og fra Skoger kirke/Mælen, heter det i underskriftskampanjen.

Alternativet til bussen er ifølge kampanjen enten bil eller å gå i bortimot fire kilometer langs Fjellsveien uten fortau og veiskulder.

Powered by Labrador CMS