Flytter Globusfestivalen - igjen:
- Måtte hive oss rundt

I sommer ble festivalen corona-flyttet fra Strømsø Torg til Knutepunkt Strømsø. Nå er den flyttet innendørs på Union Scene på kort varsel.

Publisert Sist oppdatert

DRAMMEN: - Corona lager igjen utfordringer for oss. Det er vi lei oss for, forteller festivalsjef Louise Winnes Prestgaard til DRM24.

Festivalen går nå av stabelen på Union Scene lørdag 25. september. Festivalensjefen utdyper årsaken til flyttingen på kort varsel.

- Det skyldes at gjenåpningen står på stedet hvil, og at vi fortsatt er på nivå tre mens festivalen er tilpasset nivå fire. Vi har hele tiden planlagt for at vi i september skulle være der, men når vi ikke er det, blir Globus-konseptet veldig vanskelig å gjennomføre, sier Prestgaard.

Det innebærer at man for eksempel må dele opp publikum i mindre kohorter, gjerde inn, og at folk ikke kan gå fritt og bestille mat og drikke.

Prestgaard forteller at det er mange som synes det er synd ettersom man har lagt mye arbeid i planleggingen for å gjennomføre festivalen på uteområdet rundt Gamle Strømsø skole. Her var det planlagt for to ganger 1.500 besøkende.

- Vi har fått mange signaler fra innvandrermiljøene at dette betyr så mye for mange, og at dette har vært noe å se fram til under corona-nedstengingen, forteller Prestgaard.

<span class=" italic" data-lab-italic_desktop="italic"><span class=" font-weight-bold" data-lab-font_weight_desktop="font-weight-bold">HER SKULLE DET VÆRT:</span> I området rundt gamle Strømsø skole.</span>
HER SKULLE DET VÆRT: I området rundt gamle Strømsø skole.

Union Scene ble redningen

Ettersom ute-alternativet måtte skrinlegges, måtte festivalen, dersom den skulle bli gjennomført i det hele tatt, nedskaleres ytterligere, og avvikles i mer kontrollerte former.

- Vi måtte kaste oss rundt, og heldigvis ble Union Scene ledig denne lørdagen som følge av et annet corona-avlyst arrangement. Det betyr at vi kan ha 400 gjester, fordelt på to forestillinger med 200 på hver, sier Prestgaard.

Opplegget er lagt opp slik at festivalen avvikles på dagtid i fasilitetene hos Union Scene, hvor både bakgården, hovedscenen og andre deler av lokalene tas i bruk - med flere scener.

- Det er allerede solgt over 150 billetter til begge delene, så her må du være rask før det blir utsolgt, sier Prestgaard.

Ifølge festivalsjefen vil programmet inkludere mye av det man vanligvis finner under Globusfestivalen, bare i mer komprimert form. Det innebærer både eksotisk mat, dans og musikalske innslag.

- Inngangsbilletten er kun en symbolsk sum på 15 kroner, så må man eventuelt legge til det man ønsker av mat, sier Prestgaard.

Som en del av Globusfestivalen blir det i disse dager også avholdt teaterforestilling på utvalgte barnehager i Drammen, og det skal arrangeres tango-kveld på utestedet Hos Solveig torsdag kveld.

Vil flytte neste års festival til forsommeren

Festivalsjefen avslører imidlertid at man har lagt spennende planer for neste års festival, hvor man virkelig skal få tatt igjen det tapte.

- Vi jobber nå med å finne en dato på forsommeren, forteller Prestgaard.

Og selv om festivalen etter all sannsynlighet kan flyttes tilbake til Strømsø Torg i forhold til corona, er det ikke sikkert at det går av hensyn til diverse byggeprosjekter.

- Så det kan godt hende det blir ved Knutepunkt Strømsø hvor vi har mange fine muligheter, men det må vi komme endelig tilbake til, sier Prestgaard.

<span class=" italic" data-lab-italic_desktop="italic"><span class=" font-weight-bold" data-lab-font_weight_desktop="font-weight-bold">KAN FORTSATT BLI NY ARENA:</span> Knutepunkt Strømsø.</span>
KAN FORTSATT BLI NY ARENA: Knutepunkt Strømsø.
Powered by Labrador CMS