Jenny har endret mye til det bedre i livet og vil inspirere andre: Det neste trinnet på sprekhets-karrieren er å arrangere turer med livsstilsendring, zumba, trim og gøy til Spania.

Fra 16 uker i helvete - til verdens gøyeste trening i Drammen

Jenny Jenssen er blitt en rollemodell for så mange – langt utover de lett lubne femti-seksti-åringene. Den folkekjære artisten og entertaineren har nå gjort stor suksess som zumba-instruktør i Drammen.

Publisert Sist oppdatert

DRAMMEN: Det neste i den spreke damens nye karriere er at hun skal bli reiseleder i livsstilsendring.

Jenny er en vandrende plakat for at alle teorier om sunnere kosthold og mer aktivitet stemmer: Man blir slankere, sunnere, friskere, sprekere, lykkeligere, fysisk yngre – hva mer? Jo, en får lyst til å få alle andre til å oppdage det samme.

Jenny som solist med gruppen Septimus og som solo-artist og entertainer er kjent for folk over hele det langstrakte landet; hun har holdt på i over tretti år med konserter og plateutgivelser. De siste par tiårene har enda flere blitt kjent med både Jenny og familien, etter at hun entret TV-skjermen i beste sendetid. I 2011 deltok både hun og familien i programmet Kjentfolk på tur. Senere har hun vært med i Stjernekamp, Firestjerners middag, Skal vi danse med mer. Familien fikk vi et nytt gjensyn med da de var med i det kjempepopulære TV2-programmet Sofa.

I «16 ukers helvete» på TV så vi Jenny Jenssen ha det litt gøy innimellom alt helvetet: da hun fikk danse zumba på et treningssenter. Det ga mer enn mersmak – hun har siden blitt zumba-instruktør – i Drammen

16 uker i helvete

Her ble vi ukentlig kjent med en familie som kunne kunsten å nyte det gode livet, for å si det på den måten. Det var mye digg mat, og dype lenestoler. Det kan ha gitt programskaperne av «16 ukers helvete» ideen om å spørre nettopp Jenny om hun hadde lyst til å være med på å slite seg helt ut i et par måneder. Jenny tenkte først – absolutt Nei. Men ved nærmere ettertanke kom hun til at det hadde samlet seg en del ekstra rundt midjen gjennom en del år. Og formen var heller ikke den aller beste. Så hun ombestemte seg og sa ja.

Resten er kjent for alle seerne. Hun har fått snudd livet opp ned. Starten på de 16 ukene i helvete var så innforj…g at hun flere ganger sto på terskelen til å hoppe av. Men hun ble værende. Det kan ha vært på grunn av at hun er en ektefødt nordlending, som hadde et ekstra verktøy i kassen sin: språket. Det fargerike språket, altså. Hun har blitt sitert på at «Jeg har aldri brukt så mange nordnorske hjelpeverb i hele mitt liv».

Og så ble det Drammen

Hun gjennomførte, med glans. Resultatene var helt i taket. Det fristet til å fortsette det sunne livet. De to månedene ble starten på det som har blitt en del av hennes nye karriere – zumbainstruktør på Akropolis i Drammen.

For de som ikke er helt kjent med zumba, så er det en dansetrening som består av faste innslag av latin-amerikanske danser som rumba, samba og chachacha, hvor instruktøren også kan legge inn sine egne valg av trinn og musikk.

- Vi så deg i en zumbatime i serien – var det noe du hadde holdt på med før, eller ble du introdusert til det der?

- Jeg har jo alltid likt å røre meg til musikk på scenen, og på Skal vi danse fikk jeg jo også god innføring i de latin-amerikanske dansene. Da oppdaget jeg også zumba, som jeg syntes var kjempegøy. Jeg kan ikke fordra sånn vanlig trening som jogging og tredemølle. Derfor spurte jeg produsentene om de i alle fall kunne legge inn noen aktiviteter som jeg likte. De gikk med på det, og la inn zumba i programmet. Det ga sånn mersmak at jeg måtte bare fortsette med det.

- Men derfra til instruktør i Drammen er jo et stykke?

- Det er livets tilfeldigheter. Jeg var i et selskap hvor jeg snakket med en profesjonell danserinne, og fortalte hvor begeistret jeg var for zumba. Og hun svarte med å si at hun kunne ordne plass for meg på instruktørkurs. Da ble jeg hoppanes glad. Så jeg tok kurset, som var veldig omfattende, og ble sertifisert. Jeg lærte alt om det som må være med i zumba, men også å lage min egen koreografi, med andre trinn, til annen musikk. Og da var jeg i gang.

I gang betyr at Jenny er zumba-instruktør på Akropolis treningssenter på Åssiden. Det begynte med én klasse i uken. Det ble veldig populært, så tilbudet har blitt utvidet med ytterligere en time med kombinert trening og zumba. Grytidlig på lørdager trener hun morgenfugler på Akropolis i Lier.

Livsstilsendring

Hemmeligheten bak den utrolige energien til Jenny som fyller 60 denne måneden, er ikke bare slankefor og askese. Hun har gått inn for en hel livsendring. De som møter henne ser med et blikk at hun har oppdaget noe som virker. Og det vil hun også bringe videre til andre. Det neste på karriere-stigen er å bli reiseleder i livsstilsendring: Hun arrangerer det hun kaller helsecamp til Spania i mai.

Jenny og ektemannen Tor har et vennepar som bor i Albir i Spania, som arrangerer turer for foreninger og lag. En dag ble det åpenbare uttalt: Jenny skulle jo tatt en gruppe med seg til Spania. Da tanken var tenkt, gikk det fort til handling, og alt la seg på plass. Med Berg-Hansen med på laget som ansvarlig reisebyrå, kunne hun bare gå i gang med å legge inn alle de gøye tingene hun kunne tenke seg å ha med i programmet.

- Det er tre økter med aktiviteter hver dag, og her er det mye å velge mellom - med helt fritt valg om hva en vil delta på, selvsagt. Det blir zumba, bootcamp, linedance, powerwalk, crossfit, yoga, flamenco – bare for å nevne det meste. Det kan komme mere i tillegg. Det fine er at det er så mye av dette jeg kan instruere selv, sier Jenny.

Hun har helt åpenbart også en del livstils tips og triks hun har oppdaget som funker – også for de som ikke er bitt av treningsbasillen. Jennys mann Tor har tatt av 19 kilo i den samme tiden Jenny har trimmet og trent av tyve – uten at du har sett han pesende opp de tyngste bakkene for å oppnå det. Hemmeligheten er at han spiser det samme som henne. Og kortversjonen er som alltid: Hjemmelaget mat fra bunnen av, masse frukt, masse grønnsaker, mat med høyt fiberinnhold, og chips, sjokolade, iskrem og rødvin kun i små porsjoner i helgene.

Jenny inspirerer

At alt det der er bra har vi lest før. For mange skal det mer til enn å lese at noe er sunt – de trenger virkelig inspirasjon i hverdagen sin. Det kan gå fra tanke til handling om en blir med på åtte dager med livstilsendring, trim og dans og gøy med Jenny. For her er det åpent for alle på zumbaen, og på Jenny sin zumba er det fortsatt en og annen ledig plass. Og om det skulle bli en strøm av nye zumba-interesserte, så er stalltipset at den spreke damen starter en klasse til.

Powered by Labrador CMS