Utendørskonsert med Dagfinn Kolberg på Tverken.
Utendørskonsert med Dagfinn Kolberg på Tverken.

Frivillighetens helg i Drammensmarka

- Jeg tror nærmere 750 mennesker var innom her i helga, og det er vi godt fornøyd med, sier Lars Samuelsen, leder i Stiftelsen Tverken.

Publisert Sist oppdatert

DRAMMEN: Både lørdag og søndag var det mye folk og fullt program ved det populære serveringsstedet i Drammensmarka. Lørdag var det flott turvær, men mange stakk likevel innendørs for å få med seg kunstutstillingen på Tverken.

Ute i finværet fikk Sverre Stenersen med seg rundt 60 stykker til sammen på sine to turer der han viste fram Lommetjernsguttas gjemmested for våpen under 2. verdenskrig. På ettermiddagen var det utendørs konsert på Tverken med blant annet Dagfinn Kolberg.

Søndag var været langt gråere, men likevel mange folk til stede på Tverken da stortingspresident Masud Gharahkhani og ordfører i Drammen, Monica Myrvold Berg, åpnet den nye utedoen med klipping av dopapir. Begge benyttet også anledningen til å takke frivilligheten for alt gratisarbeidet de utfører.Duoen hadde også et personlig forhold til Tverken. Gharahkhani brukere nesten alltid søndagene i Drammensmarka.

- Og mange synes det er litt snodig at en muslim har vannet Skinka som sitt favorittvann, sier han med et smil.

- Hvis noen medier vil snakke med meg på en søndag, så må de bli med på skautur, forklarer stortingspresidenten.

<span class=" italic" data-lab-italic_desktop="italic">Tåkete vær, men ingen tåketale fra stortingspresident Masud Gharahkhani der han hyllet frivilligheten under Frivillighetsdagen på Tverken i Drammensmarka på søndag. </span>
Tåkete vær, men ingen tåketale fra stortingspresident Masud Gharahkhani der han hyllet frivilligheten under Frivillighetsdagen på Tverken i Drammensmarka på søndag.

- Jeg har overnattet på Sportskapellet en rekke ganger som speider, og da var jeg selvsagt innom Tverken også, forteller Drammensordføreren, som er ivrig bruker av naturen for å hente ny energi i en hektisk hverdag.

På søndagsprogrammet ellers var det blant annet gudstjeneste og historisk omvisning i Sportskapellet, diverse fellesturer med DNT Drammen og Omegn og Drammensmarkas venner, rebusløype av Åssiden IF og speideraktiviteter. Et slikt arrangement krever selvsagt en hele masse arbeid for arrangørene, og de vil ta en evaluering i ettertid for å se om de vil gjennomføre noe lignende til neste år.

- Vi er veldig fornøyde. Her er det positive vibber, så det skal ikke utelukkes en ny runde i 2023 år, sier Lars Samuelsen, leder i Stiftelsen Tverken.

<span class=" italic" data-lab-italic_desktop="italic">Anne Blackstad, akvarellmaler og tegner, var en av kunsterne som hadde utstilling på Tverken i helga. .</span>
Anne Blackstad, akvarellmaler og tegner, var en av kunsterne som hadde utstilling på Tverken i helga. .
<span class=" italic" data-lab-italic_desktop="italic">Skaurock på Tverken med Dagfinn Kolberg på lørdagsettermidagen.</span>
Skaurock på Tverken med Dagfinn Kolberg på lørdagsettermidagen.
<span class=" italic" data-lab-italic_desktop="italic">Tverken i all sin prakt på søndag</span>
Tverken i all sin prakt på søndag
Powered by Labrador CMS