Forsikringen dekker ikke om du sovner på et offentlig sted og blir frastjålet noe.

Gjør du disse reisetabbene, er du ikke sikret å få igjen på forsikringen

Reiseforsikringen dekker tyveri av eiendeler på reise, men passer du ikke godt nok på tingene dine, er det ikke sikkert du får full dekning.

Publisert Sist oppdatert

REISE: – Reiseforsikringen dekker tyveri og ran av eiendeler som du har med seg på reise, men i henhold til sikkerhetsforskriftene skal du passe på tingene dine. Det betyr at du skal gjøre det du kan for å hindre andre i å ta tingen fra deg, sier skadeforebygger Therese Hofstad-Nielsen i Fremtind, forsikringsselskapet til SpareBank 1 og DNB.

Ta høneblunden hjemme

En typisk tabbe på utenlandsferie, er å la vesken eller sekken henge bak stolen på fortauskafeen uten tilsyn. Mange går også med mobilen synlig i baklommen. Da kan veien være kort for frekke tyver.

– Det aller viktigste er å passe godt på verdisakene dine. Vi har sett eksempler på kunder som blir frastjålet mobilen mens de dupper av i parken. Da er det bedre å ta høneblunden hjemme. Forsikringen dekker nemlig ikke om du sovner på et offentlig sted og blir frastjålet noe, oppklarer Hofstad-Nielsen.

Ber bilistene tømme bilen

En annen ferieklassiker, er å legge igjen verdisaker i bilen. Dessverre er det mange som opplever innbrudd og tyverier av ting som oppbevares og er synlige i bilen. Da risikerer du avkortning, selv om bilen er låst.

– Om natten skal ikke gjenstander oppbevares i bilen i det hele tatt, uansett om de er gjemt godt. Det tryggeste er egentlig å sørge for at bilen er tømt for verdisaker før du forlater den, om du så bare skal en tur i butikken, sier skadeforebyggeren.

4 av 10 frykter ran og tyveri

En fersk undersøkelse som Respons Analyse har utført på vegne av Fremtind, viser at 43 prosent av de som skal på utenlandstur denne sommeren, frykter å bli ranet eller utsatt for tyveri. Det er flere grep du kan gjøre for å beholde verdisakene dine.

– Lås inn verdisaker i en safe på hotellet. Gå ikke fra tingene dine ubevoktet. Og husk at de fleste tyveriene skjer på offentlige steder der det er trengsel og mange folk - da må du passe ekstra godt på tingene dine, råder Hofstad-Nielsen.

Hva gjør jeg hvis jeg blir utsatt for tyveri eller ran på reise?

  • Meld fra til det lokale politiet og ta vare på anmeldelsen du får. Rekker du ikke å melde hendelsen til lokalt politi, sørg for å få en bekreftelse fra reiseleder eller hotell.
  • Finn frem dokumentasjon, som politianmeldelse. Det gjør det lettere for forsikringsselskapet å hjelpe deg.
  • Lag en liste over stjålne gjenstander og finn kvitteringer.
  • Kontakt forsikringsselskapet ditt om du trenger praktisk og umiddelbar hjelp.
Powered by Labrador CMS