HER SKAL DET BLI: Inne i fjellet på Nordbykollen blir det felles, gigantisk renseanlegg for Drammen, Lier og Asker.

Grønt lys for renseanlegg i Nordbykollen

Kommunestyret i Drammen sluttet seg som ventet til vedtakene i Lier og Asker.

Publisert Sist oppdatert

DRAMMEN: Forrige uke ble det klart at kommunestyret i Lier vedtok å slutte seg til planene om et stort, interkommunalt renseanlegg i Nordbykollen.

Formannskapet i Drammen hadde allerede gjort sin tilslutning, og det var ingen stor dramatikk knyttet til stemmegivningen i kommunestyret. Fremskrittspartiet ytret imidlertid sin motstand mot et storanlegg, og mente at man heller bør oppgradere dagens, mindre renseanlegg av hensyn til den belastede kommuneøkonomien.

- Dette vil koste oss ei bybru, flere sykehjem og antagelig noen milliarder til, sa Frp's Knut Gjerde.

Rådmannens forslag til vedtak ble imidlertid vedtatt, og er som følger:

1. Nytt regionalt renseanlegg for Drammensregionen legges i Nordbykollen i Drammen kommune, og videreføres i et forprosjekt med KS2.

2. Avtale mellom Asker, Drammen og Lier kommuner om etablering av felles avløpsrenseløsning ved Drammensfjorden godkjennes. Jfr vedlegg 1. I avtalen legges det bl.a. til grunn at:

  • Nytt regionalt renseanlegg for Drammensregionen legges i Nordbykollen i Drammen kommune
  • Regionalt renseanlegg organiseres som et IKS
  • Investeringskostnader fordeles mellom kommunene etter angitte prosentandeler
  • Drammen kommune åpner for å overføre hele eller deler av avløpsvann fra Linnes og Lahell renseanlegg til Solumstrand renseanlegg i perioden der nytt renseanlegg i Nordbykollen er under bygging
SA NEI TIL GIGANTANLEGG: Fremskrittspartiet og Knut Gjerde ville ikke binde opp kommuneøkonomien i et nytt megaprosjekt.
Powered by Labrador CMS