Halvparten misfornøyd etter elbil-kjøp

Bare 57 prosent av nordmenn er fornøyde med å ha kjøpt seg elbil, mens nær halvparten angrer, viser fersk undersøkelse. Høye strømpriser får mye av skylda.

Publisert Sist oppdatert

BIL OG MOTOR: Med rekordhøye strømpriser også i sommermånedene, skulle man kanskje tro at det ikke er like økonomisk gunstig med elbil nå som det har vært før. Slik er det likevel ikke, og det er i dag mer lønnsomt å eie elbil enn noen annen biltype.

En undersøkelse gjort av YouGov på vegne av det digitale strømselskapet Tibber, viser at 57 prosent nordmenn er fornøyde med å ha kjøpt seg elbil, til tross for høye strømpriser, uttaler selskapet i en pressemelding.

Hvis man i tillegg har mulighet til å smartlade elbilen når strømprisene er lave, er potensialet for sparing enda større, spesielt nå som den nye nettleien har trådt i kraft. Det sier Edgeir Vårdal Aksnes, administrerende direktør i Tibber.

– Den nye nettleien skal motivere nordmenn til å spre strømforbruket sitt utover dagen, for å redusere belastningen på strømnettet. Det skaper gode muligheter for de som er flinke til å bruke strømmen sin på en smart måte, for eksempel ved å lade elbilen når strømprisen og nettleien er lavere, samt å lade sakte nok til å unngå forbrukstopper, sier Kjerstad Bøe.

Smartlading av elbil gjør at elbilen automatisk blir satt til lading når strømprisene og nettleien er lavere. Dette gjøres enten gjennom en app som Tibber eller gjennom en smart ladeboks. I undersøkelsen kommer det frem at halvparten av nordmenn som har elbil, lader elbilen gjennom en ladeboks hjemme. En av fire svarer at de lader når de vet at strømprisene er lave, men kun 13 prosent benytter seg av en automatisk smartladingsfunksjon.

– Vi er glade for at flertallet av nordmenn lader elbilen gjennom en ladeboks, da det er den sikreste måten å lade bilen på i dag. På den annen side er jeg overrasket over at det kun er 13 prosent som gjør det gjennom en “smart” ladeboks som automatisk kan styre bilens lading når strømprisene er lave, sier Kjerstad Bøe.

– Smartlading er positivt siden det reduserer belastningen på strømnettet ved å flytte ladingen til et tidspunkt hvor ikke like mange bruker strøm. Så det er en vinn-vinn situasjon både for lommeboka til husholdningene og for strømnettet som kan utnyttes mer effektivt.

Powered by Labrador CMS