LITE INNBYDENDE: Det blir en grusfyllt og støvende 17. mai-feiring for mange drammensere i finstasen i år.

Helomvending fra kommunen: Får allikevel ikke feiet ferdig til 17. mai

Til tross for flere lovnader den siste uka om at alt skal være klappet og klart til nasjonaldagen, gjenstår det fortsatt så mye at kommunen ikke er i nærheten av å bli ferdig med gatefeiingen til 17. mai.

Publisert Sist oppdatert

DRAMMEN: For en uke siden gikk Drammen kommune ut med klare signaler om at byen skulle være ferdigfeitet til 17. mai. For bare tre dager siden ble budskapet gjentatt: - Vi blir ferdige til 17. mai, uttalte kommunen onsdag.

Fredag kom kontrabeskjeden, og enkelte bydeler er ikke engang påbegynt utifra en statusrapport fra Drammen kommune fredag, bare dager før 17. mai. Eksempelvis blir ikke boligområdene på Konnerud, hvor grusen ligger i store mengder, påbegynt før etter 17. mai.

Og det gjenstår store områder over byen forøvrig også. Mange steder på Åskollen, Strøtvet, Åsen, Steinberg og til og med Nybyen er fortsatt ikke kostet.

- Det har pågått en stor innsats med å feie gater, gang- og sykkelveier og kommunale eiendommer også denne uka, men det går altså saktere enn ønskelig, uttaler kommunen.

Og mange steder der det er kostet, ligger det ifølge beboere fortsatt mye grushauger igjen.

– Selv om alle tilgjengelige maskiner feier fra klokken 6 til 23 innser vi nå at vi dessverre ikke rekker å bli ferdig med vårfeiingen før slutten av mai. I begynnelsen av neste uke vil vi prioritere traseene til 17. mai-togene, sier avdelingsleder Truls Rieger i infrastruktur og samferdsel.

Dette er status ifølge kommunen:

Denne uka er Strøtvet og Toppenhaug grovfeid. Det gjenstår noe på Brakerøya og Underlia/Sparavollen øvre del. Det er finfeid fra Åssiden og ned til fylkeshuset. Noen smale fortau gjenstår.

På Strømsø-siden har det vært fokus på veier rundt skoler. Alle kommunale veier fra Brandengen skole til Galterud skole er tatt. Alle veier fra Danvik folkehøyskole til Konnerudgata mellom Styrmoes vei og jernbanen er tatt. Veier rundt Gulskogen og Rødskog skoler er også tatt.

Vest i kommunen er Kalosjejordet ferdig. Det samme er også deler av Krokstadelva, Solbergelva, Solbergmoen, Åsen og Solløsjordet. Hagatjernveien–Kjøya og Steinberg er påbegynt.

Feiingen av kommunale eiendommer vil i følge driftssjef Håvard Heier i Drammen Eiendom bli ferdig innen 17. mai.

Planen for uke 20

Neste uke er det veier rundt Vestbygda, Svensedammen og Hallermoen skoler som står for tur. Vest i kommunen er planen å feie ferdig boliggater i Solbergelva/Solbergmoen, Krokstadelva, Hagatjernveien–Kjøya og Steinberg, samt feiing av diverse gang- og sykkelveier og fortau.

Traseene til 17. mai-togene vil bli tatt først, opplyser kommunen.

I Svelvik er både kommunale veier og kommunale eiendommer ferdig feiet.

Powered by Labrador CMS