MER FORUTSIGBARHET: F.v. ordfører i Drammen Monica Myrvold Berg, Stine Elisabeth Antonsen fra Norsk Folkehjelp, leder for Nedre Eiker Røde Kors Rune Skjolden og Bente Bostrøm i Norske Kvinner Sanitetsforening.
MER FORUTSIGBARHET: F.v. ordfører i Drammen Monica Myrvold Berg, Stine Elisabeth Antonsen fra Norsk Folkehjelp, leder for Nedre Eiker Røde Kors Rune Skjolden og Bente Bostrøm i Norske Kvinner Sanitetsforening.

Inngikk beredskaps­avtale med frivillige organisasjoner

Før helgen inngikk Drammen kommune en unik avtale med tre frivillige beredskapsorganisasjoner. – Meg bekjent, er det ingen andre kommuner som har en slik avtale, sier ordfører i Drammen Monica Myrvold Berg.

Publisert Sist oppdatert

DRAMMEN: Røde Kors lokallag i Drammen, Nedre Eiker og Svelvik, Norsk Folkehjelp lokallag i Drammen og Sande – og Norske Kvinners Sanitetsforening i Drammen, Konnerud, Skoger og Solbergelva kunne før helgen feire en signert avtale som i norsk sammenheng kan kalles historisk.

Avtalens formål er å bidra til at kommunens ansvar for sivil beredskap ivaretas ved uønskede hendelser, kriser og katastrofer.

Viktig verktøy

For alle disse frivillige beredskapsorganisasjonene har nå blitt enige om å signere en felles beredskapsavtale med Drammen kommune.

- Sammen blir vi et viktig verktøy for kommunen når det oppstår kriser. Vi kaller det for samvirke, forteller Rune Skjolden i Nedre Eiker Røde Kors, og legger til at de tre organisasjonene kan dra nytte av hverandre kompetanse og fremstå mer som en enhet når behovet melder seg.

- Et samstemt og enhetlig sivil beredskap er avgjørende for å arbeide effektivt i kriser. Vi er glade for at vi nå kan signere avtalen og begynne å virke sammen. Denne avtalen er historisk fordi vi ikke er kjent med andre kommuner som har tilsvarende avtale, sier Skjolden.

Et tryggere Drammen

Han får støtte av ordfører i Drammen Monica Myrvold Berg.

- Veien videre sammen blir mer forutsigbart for alle parter – og denne avtalen vil styrke kommunens samlede beredskap. Denne avtalen kan forhåpentligvis også inspirere andre kommuner til å inngå liknende samarbeidsavtaler, sier hun.

Powered by Labrador CMS