TENKER NYTT: Kinosjef Steinar Johansen i Drammen ønsker mer mangfoldig bruk av kinoen, og mener konsertoverføringer er perfekt med tanke på lyd- og bilde-opplevelsen i kinosalen.

KinoCity overfører Coldplay-konsert

Drammen Kino satser nytt - overfører Coldplay-konsert fra Buenos Aires som en av flere tusen kinoer i over 70 land.

Publisert Sist oppdatert

DRAMMEN: – Salget av billetter er godt i gang. Det er stor sannsynlighet for at alle våre kinoer blir utsolgt. Dette er det mildt sagt høy interesse for, sier Adm dir Steinar Johansen på Drammen Kino.

Nordisk Film Kino satser stadig nytt når det gjelder bruk av sine kinolokaler. Lørdag 29. oktober er det klart for satellitt-overført Coldplay-konsert på fem norske Nordisk Film-kinoer.

Det er konserten på River Plate Stadium i Buenos Aires i Argentina som skal overføres til flere tusen kinoer over hele verden, og totalt i over 70 land. Konserten er en del av Coldplay-turneen som har navnet «Music Of The Spheres World Tour».

Dette betyr at hit-er som «Yellow», «The Scientist», «Fix You», «Viva La Vida», «A Sky Full Of Stars» med flere blir å se samt høre på kino denne gangen.

- En trend

Konserten blir spilt inn såkalt «live on tape». Det vil si at den ikke blir direkteoverført, men den blir sendt bare noen få timer etter at den blir spilt i Buenos Aires.

Det er Colosseum kino i Oslo, Lagunen kino i Bergen, Drammen kino, Kilden kino i Tønsberg og Halden kino som skal overføre konserten via satellitt. Totalt fem kinoer hos Nordisk Film Kino setter den altså på menyen klokken 16:30 og 20:00 denne lørdagen.

– Dette er noe vi har stor tro på. Vi ønsker å bruke våre kinoer mer mangfoldig en tidligere. Film er best på kino, men det er også mye annet som er best eller veldig sterk på kino. For eksempel en konsert med Coldplay, sier Steinar Johansen fra Drammen Kino.

Steinar Johansen har tro på at konsertoverføringer til kinoer verden rundt er en trend som vil bli stadig sterkere.

– Kino er sterk på både lyd og bilde. Vi har kinosaler som er perfekte for slike overføringer, enten det er store eller mindre konserter. I kinosalen skaper vi opplevelser, sier Steinar Johansen fra Drammen Kino.

Slik ser plakaten for konserten ut:

Powered by Labrador CMS