SE BILDER!

POSERTE: - Eirin er nummer èn på catwalken. I verdensklasse, sa juryleder Fred Hamelten.

Bare nesten for Eirin i Miss Norway-finalen

Hun var lenge favoritt, men det holdt ikke helt inn for Norges første transseksuelle Miss Norway-deltaker, Eirin Grinde Tunheim (26) fra Solbergelva.

Publisert Sist oppdatert

OSLO/NEDRE EIKER: Den thailand-fødte 26-åringen har skapt overskrifter over hele verden, og spenningen var til å ta og føle på da hun ble utropt blant topp fem under finalen på Åpen Scene i Oslo sentrum fredag kveld.

Det holdt imidlertid ikke helt inn - juryen utropte Eirin til «3rd Runner Up» (4. plass) bak Helene Abildsnes fra Kristiansand som Miss Norway - og Norges representant i den internasjonale Miss Universe-finalen.

- I verdensklasse

- Eirin har gjort en fantastisk jobb, og hun gjorde en veldig bra figur. På catwalken er hun nummer èn, helt i verdensklasse, oppsummerte juryleder Fred Hamelten til DRM24 etter finalen. 

Og la til:

- Den endelige avgjørelsen er veldig vanskelig. Det er mange faktorer som spiller inn, og vi har en jury som legger vekt på ulike ting, sa Hamelten.

Og de ulike faktorene handler om alt fra poeng deltakerne har samlet tidligere i konkurransen, utseende, utstråling, personlighet og mediehåndtering.

- Vil være et forbilde

Eirin var tilsynelatende litt skuffet umiddelbart etter kåringen, men holdt hodet hevet og tok fjerdeplassen som en seier. 

- Vi er alle vinnere. Jeg kommer til å bruke dette som noe å bygge videre på i fremtiden, og ønsker først å fremst å kunne være et forbilde for andre, sa 26-åringen til DRM24 etter showet.

- Hva tenker du om modelloppdrag, reklame og TV?

- Hvis anledningen byr seg kan det godt hende jeg griper muligheten, sier hun.

LES OGSÅ: Transseksuelle Eirin (26) vil vinne Miss Norway

«3RD RUNNER UP»: Her får Eirin Grinde Tunheim utdelt blomster og 4. plass-banner av fjorårets Miss Norway-vinner, Kaja Caroline Kojan.
Nå skal hun hovedsakelig prioritere tannlege- og medisinstudier, men utelukker ikke å bruke all medieoppmerksomheten som missekandidat til noe i samme sjanger senere.
THAILANDSK TV: Thailandske medier var på plass i Oslo for å intervjue den transeksuelle misse-finalisten fra Solbergelva.
TILBAKE I MISSE-SIRKUSET: Fjorårets Miss World Norway-vinner, Celine Herregården fra Drammen, ga råd og tips på veien til årets missekandidater.
Powered by Labrador CMS