SE VIDEO: Dette er Zino fra Drammen

STOLT DRAMMENSER: Zino Mohammad (21) elsker hjembyen sin like mye som hun elsker musikken.

Haterne har gjort «Idol»-Zino herdet for rampelyset

Ikke før Zinos Idol-audition ble sendt på TV, ble hun offer for netthets. Det har gitt henne ekstra guts til å gi alt når det braker løs i finalerundene i beste sendetid på TV2.

Publisert Sist oppdatertKLIKK PÅ VINDUET OVER FOR Å SE VIDEO!

DRAMMEN / OSLO: Etter en hektisk uke med øving og forberedelser i Oslo, gikk 21-åringen fra Drammen videre i første direktesendte Idol-program med 10 andre finalister fredag kveld.

Zino har såvidt rukket innom hjembyen etter å ha reist direkte til Oslo fra Ålesund, hvor hun studerer til å bli byggingeniør. Mesteparten av oppveksten har imidlertid skjedd på Åssiden, med unntak av tre år i Kurdistan/Irak som tenåring.

Og selv om hun har begynt å få noen lange blikk på gata også i Norge, er hun allerede på god vei til å bli kjendis i hjemlandet. På godt og vondt. 

Fikk hat-sjokk

Zinos Idol-suksess i Norge ble nemlig kjapt plukket opp internasjonalt av det kurdiske miljøet etter et intervju med en radiokanal i Irak, og før hun visste ordet av det var hun et hett navn på sosiale medier.

- Det er nok lettere å bli fort kjent i Kurdistan enn i Norge, og jeg ble litt revet med og begynte å følge med på kommentarfeltene på sosiale medier hvor det ble delt video av meg. Det var mange som støttet meg, men også en del hatefulle, slemme meldinger. Jeg ble kalt både stygg og feit, forteller Zino. 

21-åringen forteller at hun fikk sjokk over å plutselig få så mye unødvendig dritt og slibrigheter fra folk hun ikke kjente.

- Jeg visste egentlig at det ville komme, men ble allikevel helt satt ut. Jeg begynte å bli litt redd, og følte meg ikke klar for å bli dømt av dem, og begynte å tenke på familien min. Hvis det går inn på dem går det inn på meg. Heldigvis gjorde det ikke det, og vi hevet oss over det, forteller Zino. 

Mer selvsikker

- Jeg bryr meg egentlig ikke om det som blir skrevet. Jeg vet hvem jeg er og hvordan jeg ser ut, jeg trenger ikke andre for å forteller meg det, sier sangtalentet bestemt.

Nå er hun oppe igjen av den lille bølgedalen, og føler seg sterkere rustet for det som måtte komme i rampelyset med direktesendt TV i et av Norges mest sette underholdningsprogrammer.

- Jeg tenker ikke på det lenger. Jeg føler meg mer selvsikker nå enn jeg var før, forteller drammensjenta.

- En drøm

Zino er oppriktig opptatt av bygg, arkitektur og miljø, og er motivert for å fullføre studiene på NTNU. Hun har to tanker i hodet samtidig når det gjelder fremtiden, men akkurat nå er det selvsagt Idol som gjelder.

- Innerst inne har det alltid vært musikken jeg helst vil holde på med. Jeg vil ha ingeniørstudiene som et sikkerhetsnett, men begge deler er uansett en drøm for meg, sier Zino.
Nå bor hun i et kollektiv sammen med resten av Idol-finalistene, og forteller at de har blitt som en sammensveiset familie.

- Vi har blitt så glad i hverandre, og det blir utrolig trist når noen må reise hjem, forteller hun.

Musikk i blodet

Zino har fått inn musikken med morsmelken. 

- Livet mitt har alltid vært fullt av musikk, og både mamma og pappa har alltid sunget og spilt musikk hjemme, forteller Zino.

I likhet med resten av familien flyter musikkgenene også i blodet til Zino, men det var venninnegjengen som måtte til for å melde henne på Idol - som fort kan vise seg å realisere den store drømmen. 

Resten er historie - etter å ha imponert både dommere og TV-seere med sin særegne stemme, attitude og store smil har Zino seilt opp som en av årets mest markante Idol-finalister - og var én av fire jenter når 11 deltakere skal bli til 10. 

Nå handler alt om å holde den kraftfulle stemmen frisk og nervøsiteten under kontroll. Fredag kveld fremførte hun «Thunderclouds» av Labyrinth, Sia, Diplo - og gikk rett videre til neste runde etter kveldens tema «Let me Entertain You!».

- Jeg hadde egentlig tenkt å synge noe annet, men jeg bare «følte» denne sangen mer. Det er en veldig kul sang jeg bare måtte velge, forteller Zino - hvis videre skjebne nå er i publikums hender!

KJENT OVER NATTA: Zino synes det er både surrealistisk og moro å være en del av Idol-sirkuset og bli gjenkjent på gata, og har kommet seg etter det første sjokket.
UHØYTIDELIG: Zino sprudler over av godt humør og har alltid en latter på lur!
SE VIDEOINTERVJU MED ZINO I TOPPEN AV SAKEN!LES OGSÅ: Zino (21) fra Drammen videre til topp 10 i «Idol»
Powered by Labrador CMS