RIKKE GAJDA: 27-åringen fra Svelvik har Kim Kardashian, Kylie Jenner, Jennifer Lopez og Katy Perry på kundelisten sin.

Hun er frisøren til Kardashian, Jenner og Lopez

- Kardashian og Jenner-familien er jordnære og snille. Jennifer Lopez også, selv om hun har litt divanykker, sier 27 år gamle Rikke Gajda fra Svelvik.

Publisert Sist oppdatert

LOS ANGELES/SVELVIK: Hun jobber som kjendisfrisør i Los Angeles, og henger rundt Kardashian og Jenner-familien på daglig basis. Men å be kjendisene om en selfie, det tør hun ikke. I hvertfall ikke ennå.
27 år gamle Rikke Gajda fra Svelvik startet frisørkarrieren på Salong Hage i Drammen sentrum som 13-åring, men innså raskt at drømmene og mulighetene fantes utenfor Norges landegrenser.

Fikk drømmejobben

Det første møtet

To dager senere jobbet Svelvikingen med sin første, store kjendis, nemlig Katy Perry. Og overraskende nok hadde ikke nervene tatt over.

- Det gikk bra, og jeg var faktisk ikke så veldig nervøs. Men det var nok et par sommerfugler der inne, sier 27-åringen smilende.

Men det var ikke Katy Perry som ble klimakset for Rikke. Hun har stor respekt for Kardashian-familien, og det største øyeblikket hittil i karrieren var første gang hun stylet Kim Kardashian. 

Jordnær Kardashian

Av kjendisene så er det selveste Kim Kardashian Rikke omgås mest, og hun kan fortelle DRM24 at både Kim og Kylie er snille og jordnære.

- Jeg har stor respekt for Kim. Hun er et veldig godt menneske med beina godt plantet på jorda. Jeg har aldri opplevd en eneste divanykke, og hun er snill med alle. Jeg er ofte på sett med alle søstrene, og de er like snille alle sammen. 

Hun beskriver Kylie Jenner som en «chill» person, men sier man merker at hun er yngre - til tross for at hun nylig ble mor.

- Hun har en ung energi, og har alltid datteren med seg på sett. Det er alltid gøy rundt henne. I tillegg er det drama- og bekymringsfritt, hvilket er veldig deilig.

Diva-Lopez

Den største divaen av kjendisene Rikke har jobbet med, er Jennifer Lopez.

- Jennifer er mer «old school» og liker ting fort gjort. Hun er snill, og vi går godt overens, men hun er strengere enn de andre og har en god del divanykker. Men hun er jo selveste J-Lo, og ser bedre ut enn de fleste av oss i en alder av 50 år, så det er vel kanskje innafor å ha noen nykker. Hun er likevel snill og høflig, og det er ekstremt morsomt å være på sett med henne.

Rikke sier hun får et kick av å jobbe med Lopez, og at hun gir fra seg en spesiell type energi. Og det er dette hun elsker med jobbenn sin - de inspirerende og varierende dagene.

Ikke som alle andre

Mens andre i samme situasjon ville gjort alt for et bilde med de største kjendisene i verden, gjør Rikke det motsatte. Hun ønsker nemlig ikke å være som «alle andre».

- For det første så er det litt strengt. Selv om man tilbringer mye tid sammen og får et nært forhold, så er det fortsatt jobb, og jeg må holde en viss standard. Jeg verdsetter det vi skaper sammen, og vil heller beholde et godt forhold til kjendisene enn å spørre om en selfie hver gang vi ses.

Rikke understreker at kjendisene er helt normale mennesker, og at også de ønsker å leve et så normalt liv som mulig. Hun innrømmer likevel at hun håper på en selfie etterhvert.

- Nå dreier jo alt seg om sosiale medier, så det hadde jo vært litt «power» med et par bilder sammen med de. Men etter mer tid sammen kommer det vel kanskje naturlig.

LES OGSÅ: Hollywood-stjerne i Drammen - avslørt på Instagram

Etter å ha blitt ferdig utlært i Norge søkte hun seg inn på frisørskolen til Paul Mitchell like ved Hollywood i Los Angeles, og la en plan som innebar å komme tilbake til Norge etter ett år. Fire år senere er hun fortsatt å finne «over dammen». Først jobbet hun i et studio i Las Vegas og fokuserte på hairextensions og styling før photoshoots, men så fikk hun øye på en stillingsutlysning.- En kveld så jeg at Chris Appleton utlyste en assistentstilling i Los Angeles, og jeg fikk umiddelbart en følelse i magen om at den jobben var min. Jeg hadde jobbet hardt og lenge for dette, og var klar. Jeg sendte inn søknadsvideoen, dro til Los Angeles for intervju, og fikk jobben på stedet, forteller Gajda.PÅ SETT: Som assistenten til Chris Appleton får 27-åringen fra Svelvik oppleve mer enn de fleste.
FORSKJELLIGE: Rikke beskriver Kardashian som jordnær og Lopez som en diva. Rikke har assistert Chris Appleton på begge disse frisyrene.
AMBISIØS: Det er ingen tvil om at Rikke har stått på, fulgt drømmene sine og kommet langt i karrieren sin.
Powered by Labrador CMS