Vi ble med på kebab i Drammen

SER FREMOVER: 21 år gamle Zino snakker ut om «Idol»-bobla og veien videre.
SER FREMOVER: 21 år gamle Zino snakker ut om «Idol»-bobla og veien videre.

«Idol»-Zino: – Jeg elsker når folk på gata kommer bort for å hilse

Idol-sirkuset har roet seg, og Zino Mohammad er tilbake på skolebenken. Men musikken gir hun ikke slipp på.

Publisert Sist oppdatert

DRAMMEN: Det er romjul og skolefri, og en av høstens mest profilerte drammensere er tilbake i hjembyen for å tilbringe tid med venner og familie. 

Etter at TV-bobla sprakk og 21-åringen overraskende røk ut som en favorittene i sangkonkurransen Idol på TV2, har hun brukt de siste ukene tilbake på byggingeniør-studiet i Ålesund.

- Det første som skjedde var at alt ble så utrolig kjedelig. Jeg levde med de andre deltakerne, hadde fullt program døgnet rundt og var omringet av TV-kameraer. Jeg var egentlig ikke så glad i kamerainnspilling og sånt, men hadde begynt å like det.

- Så var det brått slutt og man skulle på en måte ut og møte resten av verden igjen. Det var nesten så man måtte vende seg til det på nytt. Men nå går det greit, forteller Zino.

Byttet sang

Det var mye som ikke stemte for Zino under direktesendingen hun røk ut på. 

- For det første jeg var så nervøs fordi jeg følte jeg begynte å bli syk. Jeg var skikkelig stresset på øvelsene og tenkte rett og slett for mye. Når jeg begynte å synge live fikk jeg slim i halsen, og jeg kunne jo ikke hoste midt under opptredenen. Det ødela en del. Én dårlig opptreden kan være nok, så det var litt «bad luck», forteller Zino.  

Nå avslører Zino at hun egentlig skulle sunget en helt annen sang - nemlig klassikeren Redemption Song av Bob Marley. Isteden valgte hun å skifte til den mer ukjente Sand Castles av Beyonce. 

- Jeg tenker selvfølgelig etterpå at det var dumt siden den ikke er så kjent. Men det er mange faktorer som kan spille inn på hvordan folk stemmer, sier Zino.

Måtte gråte

Først tre dager etter sendingen kunne hun se sin egen opptreden.

- Jeg måtte sette meg ned og se det på nytt for å legge det bak meg. Jeg så på det, gråt litt, og så var det over. Det var ikke lenger noe jeg kunne gjøre noe med, så heldigvis greide jeg å komme meg over det, forteller Zino. 

I ettertid har hun hatt god kontakt med publikumsfavoritten Carlisle.

- Vi har veldig god kjemi. Det er han jeg snakker mest med, avslører Zino.

Kebab

Som alle ekte drammensere er Zino glad i kebab, og venninnegjengen har fast stamsted på Sydney Grill på Bragernes.

- Vi pleier å sitte på dette bordet borte i hjørnet, sier Zino og peker.

- Men jeg er vegetarianer så bestiller uten kjøtt eller falafel-kebab. Jeg har vært vegetarianer noen år, og ble det faktisk mens jeg bodde en periode i Kurdistan. Det er så mye kjøtt i den kurdiske kulturen at jeg fikk litt nok.

Takknemlig

Etter kebaben er ferdig må Zino ut for å bytte julegaver, og underveis hilser vi på både familie og venner i Drammen sentrum, blant annet en av venninnene som jobber på café på Magasinet.

- Jeg er veldig takknemlig for det jeg fikk være med på. Man lærer utrolig mye på kort tid, og jeg har har blitt mye mer selvsikker enn det jeg var før Idol. Nå kan jeg for eksempel ha øyekontakt med publikum når jeg synger.

Elsker oppmerksomheten

Rampelyset har Zino ingen ting imot. Heller tvert imot.

- Etter Idol er det mange som kjenner meg igjen på gata. Det er ganske mange som stirrer og sånn. I Norge er man så kleine med sånt, derfor er det ekstra gøy med de som faktisk kommer bort for å hilse. Jeg biter ikke, sier Zino lattermildt.

- Det er utrolig hyggelig og jeg elsker det. Det er veldig mange som er støttende og oppforder meg til å stå på videre fordi de vil høre meg synge igjen. Og det er jo motiverende, sier Zino. 

Vil lage egen musikk

Zino har fått verdifull erfaring og et kontaktnettverk å spille på etter Idol-deltagelsen. Men hun tør ikke basere seg på at musikken skal bli levebrødet foreløpig.

- Jeg vil fullføre skolen for å ha et sikkerhetsnett. Det er jo ikke bare bli plukket opp av de store plateselskapene.
Ved siden av skolegangen vil hun forsøke å lage egen musikk.

- Jeg vil prøve meg for meg selv, men stresser ikke og tar ting i mitt tempo. Jeg har aldri skrevet egne låter, og vet at jeg trenger å lære mer om musikk. Så det blir litt egenutdanning om musikk og musikkbrasjen.

- 2019 blir en balanse mellom studier og andre ting, forteller Zino. 

- Når vi får høre musikken din, hva kommer vi til å få høre da?

- Det vet man jo aldri, men sjangermessig er nok hjertet nærmest R&B. Beyonce og John Legend er fortsatt de store forbildene. 

- Tema? 

- Jeg er opptatt av mennesker, miljø og verden. Vi får se, smiler Zino.


SE VIDEO - Zino før finalerundene i Idol:

LES OGSÅ: Haterne har gjort «Idol»-Zino herdet for rampelyset

SYDNEY'S: Jafer David Ahmad serverer Zino vegetarianer-kebab.
SYDNEY'S: Jafer David Ahmad serverer Zino vegetarianer-kebab.
I jula har Zino opptrådt med en akustisk konsert for skolelederne i Drammen. Utover det har hun ikke stått på scenen siden Idol.
I jula har Zino opptrådt med en akustisk konsert for skolelederne i Drammen. Utover det har hun ikke stått på scenen siden Idol.
KJENDIS: Zino snur mange hoder på gågata i Drammen.
KJENDIS: Zino snur mange hoder på gågata i Drammen.
DRAMMEN: Zino elsker juledekorasjonene i hjembyen. Nå setter hun kursen for studiene i Ålesund, men kommer trolig til å flytte tilbake til Østlandet på sommeren.
DRAMMEN: Zino elsker juledekorasjonene i hjembyen. Nå setter hun kursen for studiene i Ålesund, men kommer trolig til å flytte tilbake til Østlandet på sommeren.
Powered by Labrador CMS