Niklas Strandbråthen og «SEEB» ute med ny musikk

Etter å ha sluppet den velproduserte popsingelen «Drink About», sammen med Dagny tidligere i år, er Seeb klar for å gi ut låten i to nye drakter.

Publisert Sist oppdatert

DRAMMEN: Drammensgutten Niklas Strandbråthen (27) har gjort det stort sammen med musikerkolleger Simen Eriksrud og Espen Berg. Sammen danner de EDM-gruppa «SEEB». 

Gruppa har rundet to milliarder streams på Spotify, og iløpet av en måned lytter gjennomsnittlig 12,2 millioner brukere på låtene gutta har produsert. 

De er kanskje best kjent for å lage remixer av allerede kjente låter som blant annet Mike Posners «I took a pill in Ibiza» og Coldplays «Hymn for the weekend». Disse to låtene har 1,4 milliarder streams ene og alene.  

I tillegg til å ha vunnet Spellemannsprisen for «Årets popgruppe» kan de skryte av Grammy-nominasjoner og en fjerde plass på Billboard top 100.

«Drink About»

Sommerhiten «Drink About» er streamet over 50 millioner ganger, og 10. august kommer to remixer av låten, lagd av britiske Clean Bandit, og en annen av houseprodusenten Kokiri.

Den britiske gruppen Clean Bandit blander klassisk musikk med dansbar pop, gjestet av høyprofilerte vokalister. Etter deres første hitsingel, «Rather Be» med Jess Glynne, som ble multiplatinum, har de lagd flere vellykkede singler som har gjort det bra internasjonalt, inkludert «Rockabye» med Sean Paul og Anne-Marie, «Symphony» med Zara Larsson og «Solo» med Demi Lovato.

Liverpool-baserte Kevin Williams lager up tempo houselåter under navnet Kokiri. Han startet å produsere i ung alder, og ble inspirert av britisk hardcore og drum´n´bass-låter som han ble introdusert av via sin eldre bror. Litt over et tiår etter at han startet å lage minimalistisk elektronisk dansemusikk, fikk han sitt gjennombrudd med låten «Turn Back Time».

LES OGSÅ:
SEEB slipper debut-EP

Powered by Labrador CMS