MISSEFINALIST: Eirin Grinde Tunheim kom til Norge som tolv år gammel gutt. Nå vil hun ut i verden som missedronning.

Transseksuelle Eirin videre til Miss Norway-finalen

Tannlegestudenten fra Solbergelva som ble født som gutt i Thailand er et skritt nærmere å realisere misse-drømmen.

Publisert Sist oppdatert

DRAMMEN/NEDRE EIKER: Og 26-åringen ligger godt an. Hun topper nemlig listene over både finalistenes aktivitetspoeng og publikumsstemmer, som er en del av totalvurderingen når vinnerne utropes i finalen fredag 9. august på Åpen Scene i Oslo.

Av 180 påmeldte er Eirin norgeshistoriens første transseksuelle deltaker. Det har ført til medieoppslag over hele verden. I mars ble hun én av tolv semifinalister, og nå er tolv blitt til ni finalister.
- Selvfølgelig har jeg et håp om å representere Norge i Miss Universe 2019. Da får jeg mulighet for å stå fram som meg selv, en transseksuell, og forhåpentligvis være et forbilde for mange andre både i Norge og i verden. For 15-20 år siden lette jeg selv etter noen å kunne se opp til, og nå kan jeg være den personen, sa Tunheim i et intervju med DRM24 i februar.

LES OGSÅ: Transseksuelle Eirin (26) vil vinne Miss Norway

Vil bli tannlege i Drammen

For 26-åringen, som forøvrig er Mensa-medlem og behersker seks språk flytende, er imidlertid ikke missetronen, utseende og glamour alt som betyr noe.

Den egentlig drømmen er å bli tannlege i Drammen. Derfor er Tunheim fortsatt i full sving med tannnlegestudiene i Tromsø innimellom misseoppdrag og øvelser på posering og catwalk.

Men Tunheim er like fullt fast bestemt på å gjennomføre målet om å bli norges representant i den internasjonale Miss Universe-konkurransen.

- Å få spredd budskapet mitt foran 500 millioner TV-seere hadde vært en enorm mulighet, sier Tunheim.

LES OGSÅ: Transseksuelle Eirin (26) videre i Miss Norway

SE FLERE BILDER AV EIRIN:

FOTO: TINA BERGERSEN / TINABERGERSEN.COM
Her er Eirins finale-konkurrenter:
FOTO: TINA BERGERSEN / TINABERGERSEN.COMFOTO: TINA BERGERSEN / TINABERGERSEN.COM
Powered by Labrador CMS