HOGG MED KNIV ETTER POLITIET: Mannen skal ved flere anledninger har forsøkt å skade politiet med kniv, og nektet å overgi seg frivillig selv etter varselskudd.
HOGG MED KNIV ETTER POLITIET: Mannen skal ved flere anledninger har forsøkt å skade politiet med kniv, og nektet å overgi seg frivillig selv etter varselskudd.

Knivmannen overtatt av helsevesenet

Er mistenkt for vold mot offentlig tjenestemann.

Publisert Sist oppdatert

LIER: Mannen i 30-åra som stod bak knivangrepet mot politiet i Lierbyen tirsdag kveld er overtatt av helsevesenet, opplyser politiet til DRM24 onsdag morgen.

- Han er ikke i politiets varetekt. Han ble overtatt av helsevesenet for videre oppfølging etter å ha vært innom legevakten. Per nå er det ikke aktuelt å fremstille han for varetektsfengsling, uttaler Eldbjørg Håkonsen Martinsen, påtaleansvarlig i saken til DRM24
.

Det er foreløpig ikke tatt ut noe formell siktelse mot mannen, men det er opprettet sak for vold mot offentlig tjenesteperson.

- Vi kan på det nåværende tidspunkt ikke gå i detalj på hva det innebærer. Saken etterforskes nå for å få kartlagt hendelsesforløpet, sier Martinsen.

Hun utelukker imidlertid ikke at siktelsen kan bli endret eller utvidet, men per nå har mannen status som mistenkt.

- Fysisk berørt

Politiets innsatsleder på stedet uttalte til pressen at flere polititjenestemenn skal ha vært fysisk berørt av mannen, men ville ikke gå i detalj på hva det innebar. Ingen politibetjenter skal imidlertid ha fått skader av betydning.

Det skal ha gått en del tid fra politiet først ble tilkalt for å bistå ambulanse i forbindelse med en velferdssjekk av mannen på en adresse, fra situasjonen utartet seg og mannen til slutt ble pågrepet. Politiet bevæpnet seg da mannen truet med en stor kniv.

Ifølge politiet fremstod mannen som svært aggressiv og hogg etter den første patruljen på stedet med kniven. Han gikk også løs på flere politibiler med kniven, og ble forsøkt stoppet med både kjøretøy, varselskudd, pepperspray, batong og hund før han til slutt ble pågrepet ute på gata blant annet ved hjelp av en tjenestehund.

Mannen ble beskrevet som lettere skadet etter pågripelsen, og fikk oppfølging på legevakt.

Spesialenheten for politisaker ble rutinemessig varslet som følge av at politiet løsnet skudd under situasjonen, hvilket blant annet gikk gjennom et vindu. Per nå skal ingen tjenestemenn være siktet i saken.

Powered by Labrador CMS