VURDERTE: Krimteknikere og rivningseksperter var onsdag kveld tilstede på tomta for undersøkelser.

Brann-etterforskningen pågår for fullt:
- Gjør alt for å finne årsaken

Politiet jobber bredt for å finne ut hva som skjedde i forkant av dødsbrannen på Berger. Etter at alle de omkomne nå er funnet, skal tomta og restene av huset endevendes i jakten på spor.

Publisert Sist oppdatert

SVELVIK: Onsdag kveld satte politiet opp gjerder og presenninger rundt og over huset for å hindre innsyn og beskytte området mot nedbør. En gravemaskin er også ankommet for å starte gravearbeider i ruinene av trevirke og aske.

- Vi vil fortsette ulike undersøkelser på stedet i dagene som kommer i jakten på spor, men det er svært utfordrende ettersom huset er så nedbrent som det er, forteller etterforskningsleder Tina Berg til DRM24.

- Har politiet fått noen tips eller holdepunkter som innebærer at man har en bestemt teori om hva som har skjedd?

- Ikke foreløpig. Parallellt med undersøkelsene på tomta jobber vi også med vitneavhør og kartlegging av bevegelser og hva som har skjedd i området i forkant av brannen. Vi jobber bredt for å komme til bunns i hva som har skjedd, sier Berg.

Søkte med spesialtrent hund

Eksperter fra Kripos bistår lokalt politi i etterforskningen med ulike ressurser.

En kriminalteknisk hund har også vært brukt på stedet for å markere for interessante elementer, deriblant brennbær væske. Det skal ifølge politiet ikke ha blitt gjort markeringer av denne foreløpig.

- Har politiet fått noen indikasjoner på hvor i huset brannen har startet utifra vitneforklaringer?

- Det er også for tidlig å konkludere med utifra det vi vet nå, sier Berg.

GRAVEMASKIN PÅ PLASS: Skal bistå med riving og graving.

Undersøker brannvarsling

En av oppgavene politiet nå jobber med er å undersøke hva for slags brannvarslingsanlegg som var i huset, og hvorvidt dette har vært tilknyttet noen form for ekstern varsling. Det vil si om det har vært noe mer enn bare ordinære røykvarslere.

- Vi vet noe om dette, men ikke alt. Mange boliger har i dag varslingsanlegg som blant annet er tilnyttet alarmstasjoner og vektertjenester ved brann, og det er blant tingene vi undersøker om har vært i funksjon i boligen, sier Berg.

Etterforskningslederen opplyser videre at levningene av de omkomne skal obduseres for å formelt bekrefte identiten til de omkomne.

SATTE OPP GJERDER: Politiet skal nå skjerme tomta for de videre arbeidene.

LES OGSÅ:

Powered by Labrador CMS