Dårlig spøk med luftvåpen resulterte i full væpnet utrykning

Store ressurser fra politiet ble sendt da noen ringte og hevdet seg ranet med pistol. Da politiet fikk sporet opp den mistenkte på byen i Drammen viste det hele seg å være en dårlig spøk - hvor alle var del av samme kompisgjeng.

Publisert Sist oppdatert

DRAMMEN: Det var natt til 1. påskedag at politiet mottok melding fra noen som hevdet seg forsøkt ranet med pistol. Hendelsen skal ha skjedd i forbindelse med henting av noen personer i en bil, hvorpå det skal ha blitt fremsatt trusler om å overlevere verdisaker.

Politiet opplyser til DRM24 at det også skal ha blitt avfyrt skudd, med det som senere viste seg å være et luftvåpen

- Det har blitt avfyrt en luftpatron mot skogen, åpenbart for å skremme, opplyser operasjonsleder i politiet til DRM24.

Ved hjelp av melder greide politiet noe senere å lokalisere den mistenkte på et serveringssted i Drammen sentrum. Her skal han ha blitt anholdt uten noen videre dramatikk.

Det skulle snart vise seg at det hele ikke dreide seg om noe reellt ran, men snarere tvert imot en dårlig spøk.

- Vi har snakket med alle involverte parter, som viste seg å kjenne hverandre, og at det hele var ment som en spøk. Dette ble imidlertid tatt på alvor og vi sendte innledningsvis mange ressurser til stedet med bevæpnet politi, opplyser politiet videre.

DRM24 har vært i kontakt med personer med kjennskap til både hendelsen og de involverte, og som åpenbart synes det hele var fryktelig stas. Den oppfatningen deler ikke politiet, som måtte bruke mye ressurser på meldingen i en periode de ellers var travelt opptatt med mange ordensrelaterte oppdrag i sentrum.

- Nei, denne typen humor liker vi dårlig. Vi bevæpner oss og starter søk. Den mistenkte mannen er nå bortvist, og vil bli avhørt og anmeldt i ettertid. Sak er opprettet og luftvåpenet beslaglagt, opplyser politiet videre.

De involverte partene er alle lokale menn i slutten av tenårene.

Powered by Labrador CMS