PIL I RYGGEN: Videoen viser blant annet politimannnen som ikke var på jobb, som ble skutt med en pil i ryggen.
PIL I RYGGEN: Videoen viser blant annet politimannnen som ikke var på jobb, som ble skutt med en pil i ryggen.

Frigir nye videoer fra politiets aksjonering på Coop-butikken

Videoene viser at de første politipatruljene som ankommer butikken blir beskutt av den tiltalte med flere piler, og deretter stanser ved inngangspartiet uten å gå videre inn i butikken. I mellomtiden forsvinner massedrapsmannen ut bakveien og begår fem drap.

Publisert Sist oppdatert

KLIKK PÅ VINDUET OVER - VIDEOEN ER REDIGERT TIL UNDER HALVPARTEN AV FAKTISK LENGDE

KONGSBERG: Det er politimesteren i Sør-Øst som har besluttet å frigi to nye overvåkingsvideoer som viser dramaet på Kongsberg etter at evalueringsrapporten fra hendelsen nå er klar.

Rapporten gjennomført av PST, og peker på mangelfull informasjon og begrensede ressurser innledningsvis i oppdraget, men konkluderer med at det er usikkert om massedrapene kunne vært avverget.

– De første patruljene leverte det man kunne forvente, gitt ressursene som var tilgjengelig innledningsvis. Begrenset tilfang av ressurser var derfor avgjørende for at gjerningspersonen ikke ble stanset tidligere, står det i rapporten.

Rapporten omtaler også politipatruljenes respons som «meget stor aksjonsvilje når de får melding om hendelsen.» I rettssaken kom det frem at politipatruljene ved inngangspartiet trodde de hadde isolert Bråten i butikken.

Fire og et halvt minutts stillingskrig i butikken

De nye videoene er tatt opp av to ulike kameraer men i samme tidsrom, og viser den samme hendelsen fra politiet ankommer butikken. Den ene videoen er med lyd, den andre ikke.

- I videoen fra inngangspartiet ser man at det avfyres to skudd med pil og bue mot tjenestemennene. Det siste skuddet avfyres ca 3 minutter og 57 sekunder etter filmens start. Anslagsvis 32 sekunder senere forlater gjerningsmannen butikken fra en nødutgang, uttaler politiet i en pressemelding tirsdag ettermiddag.

Politimann med pil i skulderen

Som det er kjent fra rettsaken var en tjenestemann på sin fritid tilfeldigvis i butikken og var en av de første som ble angrepet av gjerningsmannen. Det er denne personen som sees inne i butikken på de opptak som nå frigis.

Når denne personen syntes på opptaket , er det gått cirka seks minutter fra han ble truffet av en pil gjerningsmannen avfyrte.

Gjerningsmannen utløste brannalarmen i butikken før han forlot stedet via nødutgangen. Det tok 34 minutter fra politiet mottok melding om skytingen til gjerningsmannen ble pågrepet etter varselskudd.

Powered by Labrador CMS