GRANSKET ÅSTEDET: Krimteknikerne brukte spesielt mye tid på balkongen, hvor politiet tidligere har antatt at brannen startet utifra vitnebeskrivelser. Her var minst syv krimteknikere i aksjon.

Kripos finkjemmer Fjell-blokka i jakten på brannårsaken

Politiet startet tirsdag de krimtekniske undersøkelsene på Fjell.

Publisert Sist oppdatert

FJELL: Kriminalteknikere fra både lokalt politi og kripos deltok tirsdag i undersøkelser i Fjell-blokka som brant onsdag forrige uke.

Politiet brukte hele dagen onsdag, og vil fortsette torsdag.

- Undersøkelsene startet i leiligheten vi antok at brannen startet, men vi utelukker ikke at vi vil foreta undersøkelser også andre steder i blokka, sier etterforskningsleder Tina Berg til DRM24.

Hun kan foreløpig ikke si noe mer man har kommet noe nærmere svaret på brannråsaken.

- Først må vi gå gjennom hva vi har funnet så langt, og gjøre oss ferdig.

Politiet tok blant annet i bruk en kriminalteknisk hund på åstedet, som er spesialtrent i å søke etter brennbar væske. Er leiligheten svært utbrent, kan dette gjøre jakten på spor vanskeligere.

Forsikringselskapet har overtatt

Ifølge politiet er det nå opp til kommunen og forsikringsselskapet å besørge å håndtere blokkas skjebne videre, med tanke på adgang til leiligheter og denslags.

Det er nå anrettet en metalltunnel inn til en av oppgangene for å sikre personer mot nedfall fra taket, og flere beboere skal på nytt ha vært inne og fått hentet ut nødvendige eiendeler.

Powered by Labrador CMS