KRIPOS: Krimteknikere innledet torsdag undersøkelser på åstedet.

Kvinne siktet for drap: - Trolig ingen relasjon til offeret

En kvinne i 30-åra er pågrepet og siktet for drap etter at en kvinne i 70-åra ble funnet død på Landfalløya torsdag formiddag.

Publisert Sist oppdatert


KLIKK PÅ VINDUET OVER FOR Å SE VIDEO!


LANDFALLØYA:
Det opplyser politiet i en pressemelding torsdag ettermiddag.

Politiet bekrefter her at kvinnen i 70-årene som ble funnet død i sin egen leilighet på Landfalløya torsdag formiddag ble drept. Kvinnen som nå er siktet, ble pågrepet av politiet i en annen bolig ikke langt fra blokken den avdøde kvinnen ble funnet.

- På bakgrunn av vitneopplysninger har politiet pågrepet en person i forbindelse med drapet, forteller politistasjonssjef i Drammen Øyvind Aas. 

- Ingen relasjon

Ifølge politiet er det trolig ingen relasjon mellom avdøde og den pågrepne. Den pågrepne kvinnen er imidlertid kjent av politiet fra tidligere, og naboer i området forteller til DRM24 at det har vært mye bråk og støy fra boligen kvinnen ble pågrepet.

Kvinnen, som er i 30-årene, er siktet for drap. Av hensyn til den videre etterforskning og avhør av mulige vitner ønsker politiet foreløpig ikke å kommentere hvordan kvinnen ble drept.

- Vi vil nå etterforske dødsfallet for å forsøke å finne ut hva som har skjedd, sier Aas. 

Gjorde skadeverk i bygningen

Politiet meldte tidligere torsdag at den aktuelle kvinnen var pågrepet i forbindelse med et annet straffbart forhold, og ikke var siktet i saken. Hun skal imidlertid ha vært på drapsåstedet natt til torsdag. 

- Her har hun utført skadeverk, og var innledningsvis siktet for dette. Etter hvert ble siktelsen endret til drap som følge av omstendighetene, sier Aas.

Den avdøde kvinnen ble funnet inne i sin egen leilighet, mens skadeverket skal ha blitt utført ute i en gang eller fellesareale. I forbindelse med dette skal det også ha blitt utløst en brannalarm.

Aas ønsker foreløpig ikke å kommentere om det er beslaglagt våpen eller gjenstander i forbindelse med drapet.

Funnet av hjemmetjenesten

Politiet innledet torsdag formiddag etterforskning av det de betegnet som et mistenkelig dødsfall i leilighetskomplekset på Landfalløya. Kripos ble imidlertid tidlig koblet inn i saken for å bistå på stedet.
- Omstendighetene på funnstedet gjør at vi oppfatter dette som mistenkelig, sa innsatsleder Vidar Gulbrandsen (bildet) til DRM24 på stedet.

Politiet mottok melding om forholdet klokken 10.19. Har du tips i sakens anledning kan dette ringes inn på telefon 476 96 400. 

Det er foreløpig ikke klart når den drapssiktede kvinnen vil fremstilles for varetektsfengsling.

LES OGSÅ: Kripos koblet inn etter mistenkelig dødsfall

ÅSTEDET: Drapet skal ha skjedd inne i denne blokka i Nedre Kiøsteruds gate. Hjemmetjenesten varslet politiet om den døde kvinnen torsdag morgen.
FINKJEMMET OMRÅDET: Krimteknikere lette blant annet i søppeldunkene rundt drapsåstedet.
Powered by Labrador CMS