Mann siktet for nettovergrep mot 50 barn under 14 år

Publisert Sist oppdatert

DRAMMENSOMRÅDET: Politiet har siden juni 2022 etterforsket en person fra drammensområdet for voldtekt av barn under 14 år over internett. Mannen har sittet pågrepet siden 28. juni 2022.

Den siktede mannen er siktet for flere tilfeller av voldtekt og grov voldtekt av barn under 14 år og forsøk på å få barn til å ha seksuell omgang med seg selv. Fysisk voldtekt er likestilt med voldtekt på internett og mannen er derfor siktet etter straffelovens paragraf 301, 300 og 299. Siktelsen er foreløpig og kan bli utvidet.

- Voldtektene er grove fordi det legges vekt på de fornærmedes lave alder, sier politiadvokat Jeanette Skaare-Sivertsen. Hun jobber ved Sør-Øst politidistrikt sin Darkweb-gruppe, som etterforsker seksuelle overgrep mot barn som begås på internett.

Skaare-Sivertsen sier at dette er en svært omfattende og alvorlig sak, men at den dessverre ikke er enestående.

- Handlingsmønsteret er noe vi ser ofte, sier hun. -Den siktede mannen har stort sett utgitt seg for å være en mindreårig jente som gjør seksuelle handlinger med seg selv. Han har lurt barn til å tro at det er en ekte jente og fått barna til å gjøre seksuelle handlinger tilbake. I de tilfellene han har fått til dette har han tatt skjermopptak og lagret de på sin datamaskin, sier politiadvokaten. Siktede har benyttet nettstedet Omegle for å gjennomføre handlingene.

Darkweb-gruppa i Sør-Øst politidistrikt har gjennomgått ca 500 ulike skjermopptak og totalt ca 115 timer med film for å identifisere barna og de straffbare handlingene.

- Totalt er det snakk om 50 ulike fornærmede i saken, forteller Skaare-Sivertsen. Gjennomsnittsalderen på barna er 10,7 år, sier hun og legger til at de fornærmede barna er fra Norge, Sverige og Finland.

Siktede har erkjent alle forholdene og har vært samarbeidsvillig siden pågripelse.

Saken er under etterforskning fortsatt skal ferdigstilles til påtale før sommeren.

Powered by Labrador CMS