FORBANNET: Huseier Atle Eriksen forteller at det ikke er godt å si hva som hadde skjedd om han selv hadde møtt på tyvene som herjet rundt i huset hans like før han kom hjem.
FORBANNET: Huseier Atle Eriksen forteller at det ikke er godt å si hva som hadde skjedd om han selv hadde møtt på tyvene som herjet rundt i huset hans like før han kom hjem.

Mens Atles 13 år gamle sønn stod i dusjen alene hjemme knuste innbruddstyvene seg inn

Det ble en sjokkartet opplevelse for minstemann i familien da to innbruddstyver tok seg inn i huset midt på dagen tirsdag.

Publisert Sist oppdatert

SKOGER: Det var ved 12.30-tiden at politiet mottok melding om innbrudd i eneboligen og rykket ut til stedet. Det hele resulterte i et større søk etter innbruddstyvene med hundepatruljer, men uten resultatet til tross for at politiet trolig var hakk i hæl.

DRM24 har snakket med familien, som forteller om noen dramatiske minutter i møte med de brutale innbruddstyvene.

Atle Eriksen bor i huset sammen med kona Eli, sønnen på 13 år og en liten hund. Sønnen var alene hjemme med hunden da det plutselig suste en diger stein inn vinduet på verandadøra.

- Han stod i dusjen på badet det skjedde. Etter å ha knust verandadøra sparket de hull i døra inn til badet der sønnen min stod i dusjen, forteller Atle.

Sønnen skal ikke ha sett tyvene, men det var to menn. De forsvant videre rundt i huset, dro ut skuffer og skap i jakten på verdisaker, før de forsvant ut utgangsdøra på huset omtrent like raskt som de kom.

Trolig har de skjønt at de ikke var alene og blitt forstyrret.

- Det merkelige er at det ser ut som ingen ting av verdisaker er tatt. Så har vi heller ikke noe spesielt av verdi. Men de har gått rett forbi 1.500 kroner som lå på et bord, forteller Eriksen.

Noe senere forteller de at tror at tyvene har forsvunnet med lommeboka til sønnen, som hadde 700 kroner i seg.

<span class=" italic" data-lab-italic_desktop="italic"><span class=" font-weight-bold" data-lab-font_weight_desktop="font-weight-bold">KAMPESTEIN:</span> Her på stuegulvet landet steinen tyvene bruke til å knuse verandadøra, rett ved siden av hundeburet.</span>
KAMPESTEIN: Her på stuegulvet landet steinen tyvene bruke til å knuse verandadøra, rett ved siden av hundeburet.

Stille og rolig nabolag

Både Atle og kona var ikke langt unna da det hele skjedde, og allerede på vei hjem. Det var minutter om å gjøre før de selv hadde møtt innbruddstyvene.

- Hadde jeg vært hjemme da de kom er det ikke godt å si hva som hadde skjedd, forteller den storvokste huseieren.

Han forteller at Lysdalsveien er et stille område som ikke har vært plaget med uvedkommende tidligere.

- Her kjenner alle hverandre, naboene passer på og vi lar ofte dørene stå åpne, sier Eriksen.

<span class=" italic" data-lab-italic_desktop="italic"><span class=" font-weight-bold" data-lab-font_weight_desktop="font-weight-bold">POLITIET PÅ PLASS: </span>Politiet har gjort avhør og undersøkt åstedet, her i samtale med sønnen og en kamerat som hadde kommet til.</span>
POLITIET PÅ PLASS: Politiet har gjort avhør og undersøkt åstedet, her i samtale med sønnen og en kamerat som hadde kommet til.

Fikk seg en støkk

Til tross for den voldsomme overraskelsen ser det heldigvis ut til å gå bra med sønnen.

Hunden i huset skal imidlertid ha fått seg et realt sjokk.

- Den hylte og sjalv da jeg kom hjem. Men jeg har prøvd å undersøke den for skader uten å finne noe, sier Eriksen.

Nå må han og kona ta den sure jobben med opprydning og ekstrautgifter. Allerede mens DRM24 var på stedet kom glassmesteren for å skifte vinduet i verandadøra.

- Knust glass utover hele stua. Og steinen de kastet inn har lagd stygge merker i gulvet som akkurat var nylagt, konstaterer Eriksen.

<span class=" italic" data-lab-italic_desktop="italic"><span class=" font-weight-bold" data-lab-font_weight_desktop="font-weight-bold">RESULTATLØS JAKT: </span>Politiet søkte et par timer i nærområdet etter tyvene.</span>
RESULTATLØS JAKT: Politiet søkte et par timer i nærområdet etter tyvene.
Powered by Labrador CMS