FYSISKE HINDRE: Granittblokkene utenfor hovedinngangen på Buskerud Storsenter har trolig blitt flyttet eller skjøvet ut av posisjon slik at bilen kunne passere.

Sjokkbrekket: - Skal ikke gå an

Eiendomssjefen har en teori om hvordan tyvene greide det umulige - nå skal kjøpesenteret iverksette tiltak for å hindre at det kan skje igjen.

Publisert Sist oppdatert

KROKSTADELVA: Da tyvene brukte en bil for å knuse inngangspartiet og bane vei inn i senteret og deretter to gullsmed-butikker, skjedde noe som egentlig ikke skulle være mulig.

Årsaken er store granittblokker som barrikaderer inngangspartiet ved hovedinngangen og sperrer for eventuelle kjøretøy. Sannsynligvis har disse blitt flyttet på slik at tyvene allikevel har fått kjørt bilen inn i inngangspartiet. Hvordan det har skjedd er så langt ikke klart.

- Det skal ikke gå an. Men det kan se ut som noe er flyttet på. Det er ikke noe vi kan slå fast med sikkerhet, men noe har skjedd som allikevel gjorde det mulig, sier Vedal til DRM24.

Også politiet bekrefter overfor DRM24 at dette er en av flere ting de nå undersøker.

- Ja, det er noe vi er kjent med og ser på, men vi kan ikke konkludere med noe endelig, sier etterforskningsleder Tina Berg i politiet.

Iverksetter tiltak

Ifølge Vedal kommer senteret nå til å iverksette flere tiltak for å forsterke sikkerheten ved inngangene ytterligere.

- Vi må ihvertfall hindre at dette er noe som kan flyttes på, sier Vedal.

Skadene på kjøpesenteret er betydelig, og taksmann har vært på plass for å estimere kostnadene knyttet til dette. Summen er foreløpig ikke klar. Utbedringene skrider imidlertid frem.

- Vi regner nå med å ha to låsbare dører på stedet klare torsdag, sier Vedal.

KNUST: Slik så det ut etter at tyvene knuste seg vei inn i senteret.
Powered by Labrador CMS