FORRYKENDE SHOW: Slik har det sett ut da torget har blitt forvandlet til en gigantisk nattklubb.

«Elvenatt» erstattes av nytt konsept under Elvefestivalen

Arrangøren av Elvefestivalen har i år gjort endringer på fredagens og lørdagens «Grand finale» på Bragernes Torg.

Publisert Sist oppdatert

DRAMMEN: Utediskoteket med «DJ Arcteec», Bjørn Morgan Johansen i spissen, har med pumpende beats og laserlys fra tårnbygningene fylt torget til randen med dansende drammensere i alle aldre etter konsertene på Gamle Kirkeplass er over.

Gjennom fire år har etterfesten på torget gått under navnet «Elvenatt», med rolig lounge-musikk frem til klokken 23.00, etterfulgt av klubbmusikk med innslag av streetdansere, flammeslukere og mye annet de to siste timene. Nå skal konseptet vris for å appellere mer også til de eldre.

- Det blir en litt annen musikkprofil enn før, mer lounge-stemning og litt mindre hard techno, men masse fresh musikk, forsikrer festivalsjef Louise Winnes Prestgard overfor DRM24.

- Hva er bakgrunnen for endringen?

- Det er en helhetsvurdering av det totale tilbudet på Elvefestivalen, summen av alle areaner og tilbud, omsetningstall og besøkstall. Og at vi ikke ønsker å støte fra oss andre drivere rundt torget. Som en arena midt på torget må det favne alle, sier Prestgard. 

LES OGSÅ:«Elvenatt» avsluttet festivalen med et brak

- Feelgood og allsang

DJ Arcteec, som har vært primus motor bak torgfesten, ønsket ikke å endre konseptet sitt, som han mener har fungert bra og vært et godt supplement til Elvefestivalen forøvrig. Leder av Byen Vår Drammen som arrangerer Elvefestivalen, Tom Søgard, uttalte følgende om Elvenatt til DRM24 i 2016

- Det var en fantastisk stemning på Bragernes Torg med vanvittig mye mennesker. Så mange mennesker som danser på et torg er ikke noe man ser andre steder. Det var sydlansk stemning i sentrum lørdag kveld. En kjempesuksess, sa Søgård da.

Nå er det duoen «DJ Vic og Villa» som har fått oppgaven med underholde drammenserne på torget. Festivalsjefen har god tro på at dette blir stedet å «tilbringe resten av festivalkvelden» også i år. Under programbeskrivelsen til Elvefestivalen står det at musikken går under kategorien «feelgood, samt allsang & dype vibber».

- Det blir fortsatt masse dans og masse lys, det vil fortsatt være gratis adgang og et tilbud for de unge, sier Prestgard.

Prestgård forsikrer at det skal bli «kjempekult og delikat», med lystak over torget, planter og loungeområde. Tilbudet vil være åpent fra klokken 21.30 både fredag og lørdag.

- Et steg i feil retning

Bjørn Morgan Johansen er skeptisk til å endre konseptet han mener har truffet en nerve for de mellom 20 og 40 år, som føler at det øvrige festivaltilbudet ikke treffer dem.

- Jeg tror mange vil bli skuffet. Det er trist for byen, festivalen og byens yngre voksne som er mer opptatt av EDM-kulturen enn festivalens profil tilbyr, sier Johansen (bildet).

- Festivalen gir nå slipp på en enestående mulighet til å fornye seg, nå yngre generasjoner og gi gode opplevelser utenom det vanlige i sentrum og på Bragernes Torg.

Den erfarne DJ-en understreker at han håper festivalen lykkes, selv om han ikke er enig i profil-endringen.

- Jeg har kun gode hensikter med mål om å gjøre festivalen mer relevant for et større publikum og inkludere flere av byens befolkning, så jeg respekterer festivalledelsens avgjørelse, sier Johansen.

SE VIDEO fra fjorårets Elvenatt:

SE VIDEO fra Elvenatt i 2017:

MINDRE TECHNO: Festivalsjef Louise Winnes Prestgard sier hun ønsker en bredere appell på utefesten på Torget. 
UTEKLUBB: Her fra i fjor, hvor det også var tatt ibruk pyroteknikk på torgscenen.
Han mener Elvenatt kunne vokst til å bli et byfenomen med nasjonal appell som hadde satt Drammen på kartet, med en spennende og moderne konsertopplevelse midt i sentrum som tar i bruk omgivelser som kulisser og arena.
Powered by Labrador CMS