NYTT FESTIVALOMRÅDE: Parkeringsplassen og «taket» på gummivarefabrikken på Grønland blir forvandlet til festivalområde med kapasitet på 5.000 mennesker 15. juni.

Working Class Hero gjenoppstår på nytt festivalområde

Etter flere års avlysninger og laber interesse er WCH-festivalen tilbake for fullt 20 år etter den først så dagens lys. Og det på en helt ny arena - med en internasjonal headliner på trappene.

Publisert Sist oppdatert

DRAMMEN: Festivalen som tradisjonelt har hatt Union Scene som festivalarena har forsøkt seg utendørs tidligere, blant annet på Sølfastøya.

Nå markeres 20-årsjubileet med et helt nytt festivalområde bare et steinkast unna Union, nemlig utendørs ved den gamle gummivarefabrikken vis-a-vis hotell Union Brygge.

Her blir det rigget opp to scener, en på bakkeplan og en på taket av bygningen som i dag huser blant annet restaurant og bar, og som i dag blir brukt som tumleplass for urbane utendørsaktiviteter.

Under festivalen blir hele området blir forvandlet til en stor tumpleplass med mulighet for både bespisning, og sitteplasser på grøntområdet ved parkeringsplassen.

- Det blir et utrolig kult sted å ha det. Vi kommer også til å samarbeide med både Gummibaren og Grua slik at publikum kan benytte seg dette. Vi kommer også til å selge spesialpakker med mat og drikke på festivalområdet, sier arrangør Christian Selvig til DRM24.

LES OGSÅ: Avlyser Working Class Hero - igjen

Internasjonal headliner

Working Class Hero har alltid handlet om musikken, og ildsjelene som står bak har foreløpig sluppet disse navnene som står på scenen lørdag 15. juni:

Unni Wilhelmsen, Konger og Keisere, Vårin, Blomst, Erlend Ropstad og Amanda Tenfjord. 

I tillegg lover arrangørene en overraskelse av «internasjonalt format» som blir annonsert neste uke.

- Jeg kan si så mye som at forrige gang denne artisten spilte i Norge var det for et utsolgt Oslo Spektrum. Det er en stor artist i skandinavisk sammenheng, sier Selvig.

- Dere slår virkelig på stortromma i år?

- Det er jo bursdag så det må det feires. Gammel gjeld er historie og dette tror vi blir veldig bra, sier Selvig.

- Hvordan har det seg at festivalen havnet her?

- Det er litt tilfeldigheter som følge av et samarbeid med Union Eiendomsutvikling, som ønsket å bidra, samtidig som vi lette etter en ny arena. Det blir både sentralt og intimt, samtidig som det har god kapasitet og plass til 3-4000 mennesker, sier Selvig.

Working Class Kids UNG arrangeres fredag, og Working Class Kids søndag. Det blir kun én dags voksenfestival i årets utgave.

LES OGSÅ: Blåser liv i Working Class HeroLES OGSÅ: Byens best bevarte hemmelighet

Her blir det festival. (ARKIVFOTO: NILS. J MAUDAL)
URBANT: Slik der det ut på det som har fått tilnavnet «taket». (ARKIVFOTO: ALEXANDER JANSEN / DRM24)
I DAG: Parkeringsplassen mellom Glitre og Brodahlsbygget blir tumpleplass for flere tusen mennesker. (FOTO: ALEXANDER JANSEN / DRM24)
Powered by Labrador CMS